Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Topvrouw in de kijker: Annick Van Nijverseel

Topvrouw in de kijker: Annick Van Nijverseel

  • 06/06/2021

Topvrouw Annick Van Nijverseel getuigt wat de reeks haar bracht. Ook dit jaar organiseert Voka Mechelen-Kempen weer een nieuw seizoen van Topvrouwen. Het leden-exclusief traject is gericht op persoonlijke groei. Want wie zelf groeit, tilt ook de onderneming naar een hoger niveau.

Wat vind je het leukste aan je job?

In2support heeft een mooie internationale klantenportefeuille, allemaal gespecialiseerd in biotech/pharma. Ik heb een grote bewondering voor hun expertise, knowledge en entrepeneurship. Kwaliteiten die ik zelf ook aan de dag leg, maar dan in mijn eigen vakgebied: management assistant support, zowel op tijdelijke basis als projectmatig. Ik hou ervan voorbereid aan mijn werk te beginnen en bewaar er graag de controle over. Geef me de vrijheid, de tijd en het vertrouwen om een taak of job tot in de puntjes uit te voeren en ik ben in de wolken. Ik coördineer heel graag, werk met checklists en hou ervan executives of teams waarvoor ik werk perfect te laten draaien. Heb je nood aan een management assistant voor jouw opdracht? In2support duikt er helemaal in.

Wat is jouw grootste talent?

Mijn oog voor detail en mijn sterke focus in alles wat ik doe. Soms gooi ik het roer weleens om maar ik blijf varen en geef niet op. In alles zie ik mogelijkheden en opportuniteiten. Dat probeer ik ook aan mijn kinderen door te geven. Er is zoveel moois te ontdekken op de wereld. Klantvriendelijkheid is me met de paplepel ingegeven. Mijn ouders waren beiden ondernemers en hadden samen een lucratief transportbedrijf. Van hen heb ik veel mooie waarden meegekregen. Nog een talent is luisteren naar de ander, mensen hebben zoveel boeiends te vertellen. 

Op welke professionele prestatie ben je het meest fier?

Ooit zei iemand tegen me: ‘Dankzij jou ben ik de succesvolle persoon geworden die ik nu ben.’ Ik laat mijn klanten graag excelleren in hun expertise door support op maat te geven, dat is een van de kernwaarden van in2support. Ik ben trots op de vele mooie trajecten die ik samen met klanten heb doorlopen. Keer op keer gebeurt dat in het volste vertrouwen, daar heb ik een groot respect voor.

Over welke vraag mogen ze jou altijd bellen voor advies?

‘Ik zoek een management assistant, kan jij me die ster aanleveren?’. En internationaal coördineren, over de tijdzones heen: I love it! Ik sta ook altijd open voor vragen over ondernemen of voor het verkennen en uitwerken van een idee. 

Met wie zou je graag eens een lang gesprek voeren en waarom?

Het lijkt me wel boeiend om mezelf eens tegen het lijf te lopen en tijd te maken voor een uitgebreide babbel, zo onder ons. En met Sheryl Sandberg, ik las een mooi en inspirerend interview met haar.

Welke vond je de meest boeiende sessie van de Topvrouwen?

We hebben nog niet alles doorlopen maar vooral de sessies ‘kwaliteiten van de vrouwelijke leider’ en ‘groeimindset’ hebben me erg gestimuleerd. Ik krijg er telkens zoveel energie van, dat maakt me dankbaar. Ook fijn hoe Leen Binnenmans, manager communities Voka, de sessies coördineert en ons begeleidt door dit traject.

Wat heb je toegepast van de sessies?

Ik heb mij voor dit traject ingeschreven omdat ik zocht naar diepgaander ondernemen dan ik al deed. Mijn balboekje staat wel altijd vol, maar ik wou meer, anders. Wat en hoe was me nog niet duidelijk. De sessies hebben me doen nadenken over mijn ondernemerschap en zetten me daadwerkelijk aan tot de volgende stappen. Zo schakel ik over van eenmanszaak naar vennootschap en ben ik volop bezig met het uittekenen van een aantal mooie projecten.

Wat heeft de reeks Topvrouwen je gebracht?

Na bijna elke sessie hebben we de kans om vragen of zaken door te nemen met de spreker. Ik ontmoet ook nieuwe sprekers die ik vroeg of laat misschien nog wel kan inschakelen in mijn verdere traject. Ook de aangeboden quick scan van mijn bedrijf is een grote meerwaarde. Omwille van het virtuele aspect, is de persoonlijke interactie met de andere deelnemers wel minder sterk dan ik soms zou willen.

Wat heb je tijdens het traject geleerd over jezelf wat je nog niet wist?

Dat ik wat minder Athena en wat meer Aphrodite mag zijn.

Welke life-hack geef je andere topvrouwen graag mee?

‘Be the yellow sunshine but with a blue background.’ 

 

Contactpersoon

Leen Binnemans

Manager communities

imu - vzw - obd
imu - vzw - recupel
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - recupel
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Proximus
Advertentie VanRoey- nov