Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Toekomst is groen, gezamenlijk én in de hoogte

Toekomst is groen, gezamenlijk én in de hoogte

  • 28/02/2023

Van levensbelang voor de welvaart in Limburg is de ruimte die ondernemers krijgen om te investeren en hun groeiplannen gestalte te geven. Noodzakelijke voorwaarde is de beschikbaarheid van voldoende bedrijventerreinen, die bovendien goed zijn uitgerust om tegemoet te komen aan de vereisten van de investeerders. Een doordachte visie op de invulling van de resterende ruimte is dus essentieel. Daarbij moet rekening worden gehouden met een aantal trends die bepalen hoe de bedrijventerreinen van de toekomst eruit zullen zien.

Koen Nulens (LRM)We hebben tijdens de covidperiode een grote vraag naar bedrijventerreinen gekend”, zegt Koen Nulens, Head of Corporate Real Estate bij LRM. “Ik heb de indruk dat bedrijfsleiders tijdens de coronacrisis de tijd hebben gevonden om na te denken over hun toekomst: wat is de volgende stap, welke strategische investeringen moeten er gebeuren? Het antwoord was vaak de realisatie van een nieuw, groter bedrijfsgebouw op een interessante locatie. Vandaar de piek in de vraag naar bouwgrond. Maar de afgelopen maanden moeten we dan weer vaststellen dat die drive wat getemperd is en dat bepaalde vastgoedprojecten ineens de finish niet meer halen.”

“Opmerkelijk in de afgelopen twee jaar was een nieuwe vraag naar grote terreinen, groter dan 10 ha”, aldus Koen Nulens. “Meestal zijn die gegeerd door de klassieke logistiekers, maar ook door de maakeconomie, die duidelijk haar weg naar Limburg heeft teruggevonden. Dat laatste is uiteraard heel positief aangezien het zorgt voor heel wat werkgelegenheid.” Een aandachtspunt met betrekking tot de resterende bedrijventerreinen is volgens LRM het slinkende actieve aanbod. “Kleinere kmo-zones geraken uitgeput en grote percelen zijn sowieso schaars en vooral geconcentreerd in Lommel. Het activeren van niet-benutte terreinen is dan ook dé uitdaging voor de komende jaren”, besluit Koen Nulens.

 

 

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie