Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tips van de expert: Marc Vankeirsbilck & Kathy Mertens - regiodirecteurs Degroof Petercam

Tips van de expert: Marc Vankeirsbilck & Kathy Mertens - regiodirecteurs Degroof Petercam

  • 02/06/2023

Vele ondernemers hebben reeds de weg gevonden naar een private bank. U ook? Vandaag speelt de private banker een sleutelrol in het succes van ondernemers, ongeacht de levensfase waarin zij, hun familie en hun onderneming zich bevinden. Ontdek in de volgende tips van onze experten Marc Vankeirsbilck en Kathy Mertens waarom u baat heeft bij een private banker aan uw zijde.

1. Laat u begeleiden door een echte compagnon de route

“Een private banker is behalve een vertrouwenspersoon ook een klankbord voor u en uw onderneming. Als ‘compagnon de route’ denkt hij actief met u mee en onderzoekt hij samen met u alle aspecten van uw privé- en zakelijke vermogen tijdens het hele levenstraject. Al in een vroeg stadium bouwt hij zo een brug tussen uw privévermogen en uw vennootschap. Hij brengt uw doelstellingen in kaart en bekijkt samen met u hoe uw vermogen geoptimaliseerd kan worden. Bovendien reikt hij u bij elke belangrijke fase in uw leven als ondernemer maatoplossingen en deskundig advies aan.”

2. Ontzorgen is geen luxe, maar een noodzaak

“Als ondernemer hebt u heel wat op uw bord. Naast inspelen op operationele uitdagingen, moet u zich ook voortdurend aanpassen aan nieuwe wetgevingen en fiscale hervormingen. Velen winnen hiervoor het advies in van een accountant of een advocaat, maar de ervaring leert ons dat de oplossingen van dergelijke vakspecialisten in de (bancaire) praktijk niet altijd makkelijk te implementeren zijn. Uw bankier kan u niettemin ontzorgen via een aanpak die goed aanvoelt voor u. Technisch goed geschreven adviezen zal hij daarnaast in een begrijpelijke en pragmatische taal toelichten.”

3. Kies voor een overkoepelende benadering van uw vermogen

“Onderschat de technische expertise van de bank niet. Onze bekwame fiscalisten en civielrechtelijke juristen kunnen voor u een vermogensplanning op maat uitwerken, vaak in samenwerking met uw eigen adviseur(s). Ook daar is de private banker een brug tussen u en de diverse betrokken specialisten. U kunt ook bij ons terecht voor advies over de fiscale behandeling van financiële oplossingen, zoals ‘private equity’, de effectentaks of een beleggingsportefeuille binnen een vennootschap. Ook fusies en overnames, de aandelen- en obligatiemarkt, financiële analyses, DBI-fondsen, stockoptieplannen en uw pensioen kunnen aan bod komen. Het resultaat is 360°-maatwerk dat naadloos aansluit bij wie u bent en wat u wilt verwezenlijken.”

4. Ga gevoelige dossiers niet uit de weg

“Naast de technische bagage is de maturiteit van uw private banker eveneens een belangrijke troef. Als ‘vertrouwenspersoon via expertise’ is hij goed geplaatst om ook de gevoelige thema’s aan te kaarten die ondernemers doorgaans liever voor zich uit schuiven: gaan uw kinderen de ondernemersfakkel van u overnemen? Hoe behoudt u de harmonie in uw familie? Zowel voor de toekomst van uw onderneming als de dynamiek binnen uw familie is het wenselijk dat dergelijke essentiële vragen liever vroeg dan laat worden gesteld.”

Marc Vankeirsbilck - Regiodirecteur Kortrijk Degroof Petercam
Kathy Mertens - Regiodirecteur Knokke Degroof Petercam

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie