Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tips van de Expert: Globius - “Kies voor gecertificeerde verpakkingsoplossingen”

Tips van de Expert: Globius - “Kies voor gecertificeerde verpakkingsoplossingen”

  • 26/03/2024

Tips van de Expert: Stan Dejonckheere & Sven De Weerdt - Globius “Kies voor gecertificeerde verpakkingsoplossingen”

Een boze telefoon of een mail van een ontgoochelde klant omdat de verpakking van zijn bestelling beschadigd was: dat krijg je liever niet op je bord. Toch zijn er nog heel wat ondernemingen die hun verpakkingen eerder stiefmoederlijk behandelen. Zonde, want de verpakking bepaalt mee het imago van je onderneming. Stan Dejonckheere en Sven De Weerdt van verpakkingsspecialist Globius geven je alvast enkele heel nuttige adviezen.

Tips van de Expert: Stan Dejonckheere & Sven De Weerdt - Globius “Kies voor gecertificeerde verpakkingsoplossingen”

Tip 1: Zit samen met de verantwoordelijken van al je afdelingen 

Stan: “Een goede verpakking belangt iedereen binnen een bedrijf aan. Daarom is het verstandig om je aanpak eens grondig te analyseren. Plan eerst en vooral een overleg met de verantwoordelijken van alle afdelingen binnen je onderneming en idealiter ook met een verpakkingsspecialist. De ‘floor managers’ staan elke dag met beide voeten in de realiteit en zijn uitstekend geplaatst om de huidige noden en behoeften van het productieproces te kennen. Vanuit die basis kan je, samen met een specialist, een totaaloplossing voor professionele verpakkingen creëren.” 

Tip 2: Kies voor gecertificeerde oplossingen 

Sven: “Anno 2024 kan je het je niet meer permitteren om met een amateuristische verpakking naar de markt te gaan. Toch gebeurt dat in realiteit nog redelijk veel, bijvoorbeeld door folie die op een verkeerde manier op een wikkelmachine is geplaatst. Dergelijke toestanden kan je vermijden door een nauwe samenwerking met een gespecialiseerde onderneming zoals Globius. Vanuit onze samenwerking met onder meer VKC (Vlaams Kunststofcentrum) en Centexbel staan we in voor oplossingen die door Valipac (erkende instantie voor de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor industriële verpakkingen, red.) goedgekeurd zijn.” 

Tip 3: Opteer voor een aanpak die duurzaam en circulair is 

Stan: “Verpakkingen moeten aan erg strenge normen voldoen. Begin maart is de meest recente Europese regelgeving goedgekeurd. Daarin ligt de klemtoon sterk op recycling en de transitie naar een circulaire economie. Bij Globius vinden we het essentieel om onze klanten voortdurend op de hoogte van de evoluties te houden. Recent hielden we een infoavond, waarbij onze partner AM Norman bondig de veranderingen uitlegde en wij verduidelijkten wat dit praktisch inhoudt. Omdat België een exportland is, moet onze maakindustrie ook voor verpakkingen zorgen die tegemoet komen aan de specifieke eisen van bepaalde landen. Wij zijn goed geplaatst om hen daar correct in te adviseren en onze klanten op die manier een nuttig houvast te bieden.” 

Tip 4: Een professionele verpakking is bevorderlijk voor je reputatie

Sven: “We merken nog vaak dat veel bedrijven de verpakking als een ‘noodzakelijk kwaad’ zien. Nochtans kan je met een doordachte, professionele aanpak heel efficiënt werken en je machinepark optimaal benutten. Aspecten als veiligheid en ladingzekering zijn van het grootste belang om je bestellingen in de best mogelijke toestand van punt A naar punt B te krijgen. Een lading die tijdens het transport stabiel en veilig is, waarborgt de veiligheid en voorkomt schade. Een goede verpakking draagt dus absoluut bij tot de tevredenheid van je klanten.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag