Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Tim Van Assche, de mens achter de ondernemer

Tim Van Assche, de mens achter de ondernemer

  • 04/02/2022

Wie zijn nu de ondernemers die bij Voka Vlaams-Brabant aangesloten zijn? Om dat te weten, vragen we ze naar hun persoonlijke visie, passie, carrière, interesses … Een beetje zoals op netwerkmomenten, alleen dan op papier, en voor al onze lezers. Uit 50 vragen selecteert de ondernemer er willekeurig 4. Het resultaat? Een mooi beeld van de mens achter de ondernemer. Deze keer zetten we Tim Van Assche in de kijker, bestuurder bij Elva NV & zaakvoerder bij Exitroom Escaperooms.

1. Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen?

Daar heb ik niet één antwoord voor maar wel een per fase van groei die ik als ondernemer doormaakte. De ambitieuze en koppige starter in mij had het meest aan het advies dat het helemaal ok is om niet alles zelf te weten of te kunnen. Wees nooit te fier om advies of hulp te vragen. 

In een volgende fase nam ik voor het eerst personeel aan en het nuttigste advies dat ik toen kreeg, was te durven loslaten en delegeren. Je moet vertrouwen op de mensen die je hebt aangenomen en hen verantwoordelijkheden geven. Wil je alles in de hand houden en controleren, dan rem je je groei af.

Het laatste advies waar ik veel belang aan hecht, gaat over de fase wanneer je vennootschap matuur en rendabel is geworden. Vind de juiste balans tussen werk en leven. Dat klinkt cliché, maar tijd maken voor je eigen gezin, familie en vrienden is volgens mij essentieel om een gelukkige mens/ondernemer te zijn. Succes is niet veel waard als je het niet kan delen.

2. Wie zou je graag in levende lijve ontmoeten? Wat zou je hem/haar willen vragen?

Michael Jordan. Mijn jeugdidool en echt de enige persoon waar ik een beetje starstruck bij zou zijn. Hij is ongetwijfeld één van de grootste sporticonen uit de 21e eeuw, maar wist je dat hij 20 keer meer verdiend heeft als zakenman dan als sporter? Opmerkelijk voor iemand die misschien wel de grootste sporter ooit was. Op het veld had hij het imago om heel koppig en onverbiddelijk te zijn voor medespelers die minder ambitie en vastberadenheid toonden. Dat maakte hem niet altijd even geliefd. Ik zou hem dan ook willen vragen of hij deze mentaliteit ook in het zakelijke leven heeft doorgetrokken en of dat zijn succes mee heeft bepaald.

Foto: Tim Van Assche (links) nam vorig jaar deel aan én won met zijn team de Voka Golf Trophy.

Tim Van Assche

Succes is niet veel waard als je het niet kan delen

Tim Van Assche

3. Wat vind je leuk om te doen in het weekend?

In het weekend maak ik graag tijd om te gaan sporten. Voetballen met de vrienden of een partijtje golf spelen op de Brabantse Golf. Verder uiteraard veel quality time doorbrengen met mijn vrouw, onze 2 kindjes en de rest van de familie! 

4. Wat is je favoriete plek in de provincie Vlaams-Brabant en waarom?

Ik woon in Overijse en heb dus het geluk dat het prachtige Zoniënwoud zowat aan mijn voeten ligt. Het is dé ideale plek om te gaan lopen, fietsen of wandelen te midden van de natuur. Er zijn zoveel verschillende paden dat er wel elke keer een nieuwe route te ontdekken valt. De majestueusiteit van de torenhoge en eeuwenoude bomen in contrast met de ongelooflijke rust die er heerst, werkt telkens inspirerend. Ik kan het iedereen aanraden.

Proximus

Artikel uit publicatie