Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Thierry Burki nieuwe voorzitter Regioraad Waasland

Thierry Burki nieuwe voorzitter Regioraad Waasland

  • 10/05/2024

Thierry Burki, Executive President van de Belgisch-Nederlandse tak van de industriële dienstverlener Bilfinger, is sinds begin mei de nieuwe voorzitter van de Regioraad Waasland en eerste ondervoorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Hij volgt in die rol Filip De Clercq op, die logistiek dienstverlener Gilbert De Clercq leidt en voorzitter was sinds april 2018.

De raad van bestuur van de Antwerps-Wase Kamer verkoos Thierry Burki op 17 april met unanimiteit van stemmen, na eenparige voordracht door de Regioraad Waasland op 25 maart.

‘We zijn hiervoor niet over één nacht ijs gegaan’, zegt Philippe Heyvaert, secretaris-generaal en verantwoordelijk voor zetel Waasland. 'Al zestien jaar is Thierry bestuurder bij de Kamer. Hij heeft dus het ideale profiel en ruim voldoende voeling met de regio om het economisch belang van het Waasland te verdedigen. Het is de eerste maal dat een bedrijfsleider die meerdere vestigingen van een internationale speler vanuit het Waasland leidt, voorzitter van de Regioraad wordt.' ​  

Bilfinger werkt in België vanuit zijn hoofdzetel in Zwijndrecht, het toekomstige Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht, als industriële dienstverlener samen met bedrijven op zowel linker- als rechteroever. ‘Daardoor heb ik een goed zicht op de economische uitdagingen van de hele regio’, zegt Thierry Burki. ‘Onder mijn voorganger, Filip De Clercq, is met het ‘actieplan Waasland’ een sterke dynamiek op gang gebracht inzake ledenwerving, structurele contacten tussen lokale besturen en de lokale bedrijfsleiders. Die lijn wil ik doortrekken, onder andere door het ledennetwerk verder uit te bouwen en sterke Kamerambassadeurs te hebben in elke Wase gemeente of stad. Zelf wil ik me als voorzitter in de eerste plaats engageren voor ​ ruimte om te ondernemen, een zeker en vlot vergunningenbeleid, een rechtvaardige lokale fiscaliteit en mobiliteit.’  

Over Thierry Burki  

Thierry Burki is in 1969 geboren in Nieuwpoort. Hij behaalde in 1992 aan de UGent een burgerlijk ingenieursdiploma mechanica en in 1993 een MBA aan de UAntwerpen. In 2004 diepte hij dit nog verder uit aan de Henley Business School (UK). In de jaren negentig deed hij heel wat ervaring op bij ENGIE Fabricom waar hij doorgroeide tot ‘Division Manager’. Sinds 2009 is hij CEO en afgevaardigd bestuurder van Bilfinger ROB/EMV in Zwijndrecht en Terneuzen. Sinds 2020 is hij eveneens CEO van Bilfinger Industrial Services België en Nederland. Sinds dit jaar is hij voor Bilfinger executive president Engineering & Maintenance in België en Nederland, waarbij hij succesvol het integratieproces leidt van de bedrijfsonderdelen van Stork in België en Nederland in Bilfinger.

Bilfinger is een internationale industriële dienstleverancier met industriële klanten voor het ontwerpen, bouwen, onderhouden en optimaliseren van installaties. De Belgisch-Nederlandse tak van Bilfinger is met meer dan 5.000 medewerkers en een jaaromzet van meer dan 1 miljard euro een zwaargewicht binnen de internationale groep met wereldwijd 31.000 medewerkers en een jaaromzet van om en bij de 5 miljard euro.

Thierry Burki

Contactpersoon

Philippe Heyvaert

Secretaris-generaal