Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Tevredenheid over beslissing nieuwe zeesluis Zeebrugge

Tevredenheid over beslissing nieuwe zeesluis Zeebrugge

  • 21/12/2018

Apzi - Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen reageert tevreden met de keuze van de Vlaamse regering omtrent de locatie van de nieuwe zeesluis in Zeebrugge. De beslissing liet lang op zich wachten. Daarom roept Apzi - Voka West-Vlaanderen de betrokken instanties op om verder geen kostbare tijd meer te verspillen en dringt aan op een snelle realisatie. Om een succesvolle uitrol te garanderen zijn ook flankerende maatregelen en een proactieve en transparante aanpak naar omliggende bedrijven en buurtbewoners essentieel. 

Vandaag keurde de Vlaamse regering het ontwerp van voorkeursbesluit goed waardoor de Visartsluis wordt gekozen als tweede maritieme toegangspoort. “De procedure is echter nog niet afgerond. Wij blijven waakzaam. Apzi - Voka West-Vlaanderen roept Minister Weyts op om de procedure voor het einde van de legislatuur af te ronden. Het tijdspad blijft krap. Ook het nodige budget moet voorzien worden,” stelt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen.

Gezien het grote aantal activiteiten in de achterhaven is de bereikbaarheid ervan cruciaal. De bestaande Vandammesluis vertoont steeds vaker defecten. Een tweede maritieme toegang tot de achterhaven is daarom een noodzaak. Deze beslissing is belangrijk voor de toekomst van de haven van Zeebrugge en de huidige en toekomstige bedrijven en al hun medewerkers. “Op vandaag creëert de haven een directe toegevoegde waarde van meer dan 1 miljard euro en 20.000 jobs. De vooruitzichten zijn, mede dankzij deze beslissing, positief,” besluit Marc Adriansens, voorzitter van Apzi.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag