Skip to main content
  • Nieuws
  • Terugblik op eerste editie van Tech Summit

Terugblik op eerste editie van Tech Summit

  • 05/06/2018

Op woensdag 30 mei vond de eerste editie van Tech Summit plaats, het Voka Community event rond innovatie ondersteund door VLAIO. De dag stond volledig in het teken van de blockchaintechnologie. 

Blockchain doet de laatste tijd veel wenkbrauwen fronsen maar tegelijk ook de ogen fonkelen. Het is een technologie die veel opportuniteiten met zich meebrengt. Zo zijn de haven-, bank- en diamantsector maar enkele van de sectoren waar blockchain een grote impact op kan en zal hebben.

Maar wat houdt blockchain nu precies in? Dat is niet altijd eenvoudig te begrijpen. En net om die reden organiseerde Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen - Waasland op 30 mei de Tech Summit: Blockchain, met als Keynote Gerrie Smits. Zijn intentie: wat meer vertellen over het fenomeen blockchain in de bedrijfswereld. 

De term blockchain klinkt als Chinees voor velen. Eigenlijk is het gewoon een database die nauwgezet opeenvolgende digitale operaties bijhoudt. Gerrie Smits legt het uit aan de hand van het spelletje ‘Ik ga op reis en neem mee..’. “Iemand begint en er komen steeds meer en meer zaken bij. Zo creëren we een gezamenlijke geschiedenis van de waarheid. Wanneer er dan een fout gemaakt wordt, zal iemand daar tegenin gaan. En zo wordt de transactie geweigerd en moet er terug opnieuw begonnen worden. Dat is het principe van blockchain.”

Naast Gerries Smits kwamen nog heel wat andere experten in Blockchain aan het woord. Een avond vol interessante cases die de meer dan 250 deelnemers heel wat wijzer maakten over de verschillende opportuniteiten ervan. De dag werd afgesloten door interactief debat waarbij via een poll vragen van het publiek naar voren werden gebracht. Een geslaagde eerste editie, die smaakt naar meer.

Gent Jazz
IMU - vzw - De belegger
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
IMU - vzw - Eneco
Proximus
Circuit Zolder
IMU - vzw - Bebat