Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Terug naar de natuurlijke puurheid van water

Terug naar de natuurlijke puurheid van water

  • 02/07/2021

Hans Ollevier biedt met ZUUVR zwembaden aan voor onder meer privétuinen, steden en hotels. Toch is hij allesbehalve een doorsnee zwembadbouwer. Hij richt zijn blik op de zuiverheid en herbruikbaarheid van het water. Zónder chemicaliën.

hans ollevier

 

“Ik stond in een tuinbouwbedrijf in voor de ‘waterafdeling’. Erg boeiend. Maar na verloop van tijd bleek dat we op dat vlak andere richtingen uitwilden, andere ideeën wilden realiseren. Dus richtte ik mijn eigen vennootschap op, een spin-off specifiek gericht op waterzuivering. In deze startfase focussen we ons op zwembaden. Omdat ik dus eerder een groeistarter ben met een 12-koppig team, stap ik binnenkort in het Voka-traject Bryo ScaleUp waar we bekijken hoe we verder willen evolueren.” 

De natuur als helpende hand 

We kennen allemaal de typische zwembadgeur te danken aan de chloor, toegevoegd om het water te zuiveren. Maar als het aan ZUUVR ligt, ruikt de toekomst van zwembaden net wat anders. “Chloor maakt alle levende organismen dood in het water. Wat wij doen is het omgekeerde: door bepaalde bacteriën toe te voegen, versterken we de natuurlijke processen die het water reinigen. Denk maar aan een meer, dat ontsmet in feite ook zichzelf. Omdat het om 100% natuurlijke toevoegingen gaat, is het water bovendien herbruikbaar.” 

“Bij Voka heb ik de kans om contacten te leggen en nieuwe concepten te bedenken.”

Vastgeroeste mindset veranderen 

Het eerste doel voor ZUUVR? Aan bekendheid winnen in België en dan vooral bij steden en gemeenten. “Architecten schakelen ons in om zwembaden voor particulieren te verzorgen en ook heel wat hotels (bv. Stayen) en wellnesszaken rekenen op onze diensten. Maar we mikken in de toekomst nog meer op de grote instellingen om partnerships aan te gaan in de vorm van langetermijncontracten, bij wijze van maatschappelijk engagement. We staan dan voor pakweg 15 jaar in voor het volledige onderhoud en nazicht. Momenteel verbruiken openbare zwembaden ca. 3.000.000 m³ water per jaar. Wij kunnen dat terugbrengen tot 60% daarvan én het water herbruikbaar maken.” 

Interessante inzichten 

De begeleiding van Voka – KvK Limburg bevalt Hans alvast. Hij kijkt dan ook uit naar het Bryo-traject. “Ik volgde enige tijd geleden al Accelero en daar had ik veel aan. De 1-op-1-gesprekken hielpen me om alle tips in het bedrijf te implementeren. Heel nuttig!”  

Hans Ollevier 
ZUUVR 
Zwembadbouwer 
www.zuuvr.com  

Zoek je begeleiding voor je startup of scale-up?

Ontdek hoe we jou kunnen helpen:

www.voka.be/limburg/starterswerking  

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Accelero, zet in op jouw gebalanceerde groei!

Ontdek waarom dit traject iets voor jou is! Joeri Stoop, senior-adviseur bij Voka – Kamer van Koophandel Limburg, legt uit hoe je je bedrijf, jezelf en je team voorbereid op zo’n groeiscenario.

Meer info