Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Temperatuurgecontroleerd transport bij Extrade

Temperatuurgecontroleerd transport bij Extrade

  • 01/09/2023

Het vervoer van gevoelige goederen zoals voeding en geneesmiddelen is een vak apart. Een vak dat het team van Extrade tot in de puntjes beheerst. Dit Beringse familiebedrijf, gespecialiseerd in temperatuur­gecontroleerd transport en spoedleveringen, timmert al bijna een decennium succesvol aan de weg. Plato Logistiek zorgt hierbij voor de broodnodige ondersteuning.

Patrick Hermans, oprichter van Extrade, kent het klappen van de zweep in de transportsector. Al in 1991 richtte hij een eigen transportfirma op, die hij in 2004 verkocht. Na enkele jaren als freelance logisitiek manager stak de ondernemers­microbe in 2013 opnieuw de kop op. Met Extrade International zet Patrick in op temperatuurgecontroleerd transport en expressleveringen. In 2017 kwam zijn echtgenote mee aan boord, en in 2019 volgde dochter Jade.
 

Jade Hermans (Extrade)
Jade Hermans, Extrade


Vakmanschap in dedicated transport en spoedleveringen

“Vandaag beschikken we over een vloot van 22 eigen vracht- en bestelwagens, waarmee onze chauffeurs klanten bedienen in een straal van 400 kilometer rond Beringen”, geeft Jade aan. “Ons team – met een mix van vaste en interimchauffeurs – transporteert temperatuurgevoelige goederen met de grootste zorg en onder strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. En heeft een klant last minute nood aan vervoer? Dan rukken onze chauffeurs uit voor een spoedlevering.”

Hecht familiebedrijf

Terwijl vader Patrick samen met een collega de transportplanning beheert, ontfermt de moeder van Jade zich over de boekhouding van het familiebedrijf. Jade zelf leeft zich uit in onder meer hr, marketing en klantencontacten. “Samenwerken als gezin is erg aangenaam”, bevestigt Jade. “Omdat we elkaar door en door kennen, kunnen we – letterlijk en figuurlijk – snel schakelen om bedrijfsdossiers in goede banen te leiden. Mijn ouders hebben bakken ervaring, terwijl ikzelf met een frisse blik naar bepaalde knelpunten kijk. Anno 2023 is het in onze sector alle hens aan dek om allerlei uitdagingen succesvol te tackelen.”

"Plato Logistiek is een uniek platform voor logistieke en transportprofessionals. We zijn een echt lerend netwerk!"

Nood aan extern advies

Want aan uitdagingen geen gebrek bij Extrade. “De hoge energieprijzen, de krapte op de arbeidsmarkt en de steeds complexer wordende transportwetgeving maken onze job er niet eenvoudiger op”, aldus Jade. “Voeg daarbij een digitaliseringsgolf – met onder meer de inzet van transportsoftware, track-and-trace en on board units voor kilometerheffingen – en je begrijpt dat extern advies meer dan welkom is om door de bomen het bos te blijven zien. Plato Logistiek helpt ons hierbij op een unieke manier!”

Plato-traject als inspirator

“Elke maand kijk ik enorm uit naar de leerrijke netwerkmomenten van Plato Logistiek”, zegt Jade. “Ik geniet ervan om even de waan van de dag achter mij te laten en te sparren met collega’s uit de sector. Het delen van kennis en ervaringen met gelijkgestemde zielen is een van de grote troeven van Plato. Er valt telkens zoveel te bespreken, van personeelsbeheer over nieuwe wetgeving tot baanbrekende digitale innovaties op het vlak van logistiek en transport. En het is een hele geruststelling om vast te stellen dat concullega’s vaak met dezelfde uitdagingen kampen als jezelf.”

Wil je jouw bedrijfsvoering professionaliseren in één of meerdere management-domeinen?

Ben je op zoek naar coaching op maat, uitgevoerd door ervaren peters en meters? Ontdek de vele troeven van het Plato-traject van Voka via www.voka.be/limburg/plato.

Contactpersoon

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie