Skip to main content
Map

Techtrip USA: dag 4

  • 16/02/2022

Beyond the Wall

30 veelbelovende meetings op 20 inspirerende locaties in 3 steden die de toekomst ademen: Austin, Palo Alto en San Francisco. Elke dag vragen we een deelnemer aan onze techtrip wat hij/zij die dag beleefde. Vandaag: de indrukken van Stefan Bovy, Director Cloud Service Center bij Proximus.

Techtrip

Ook vandaag waren alle ingrediënten aanwezig om er een inspirerende dag van te maken. Aan het begin van de dag hebben we Texas Robotics bezocht (een onderdeel van de universiteit van Texas in Austin). Opnieuw een bezoek dat complementair was aan de vorige met de nadruk op de ontwikkeling van (vaak commerciële) tastbare robottoepassingen. Aandacht gaat hierbij naar gezondheidszorg, het overnemen van taken in gevaarlijke situaties (zoals in nucleaire omgevingen) alsook naar militaire toepassingen. Volledig in lijn met de vorige bezoeken was ook het enthousiasme dat we gevoeld hebben tijdens de interacties met de studenten.

Daarmee hebben we ook het scharnierpunt van deze reis bereikt en ruilen we het opkomende Austin in voor de gevestigde waarde Silicon Valley in Palo Alto. Texas heeft alvast een blijvende indruk gemaakt: enthousiaste mensen, organisaties die de wereld willen veranderen, een directe manier van samenwerken, specialisten, goede verkopers en af en toe wat vreemde situaties.

Texas is één van de negen Staten zonder individuele income tax, wat een stimulus is voor ondernemingen om werknemers vanuit steden als Austin te laten werken.

De staat Texas heeft een belastingstructuur ontworpen die gericht is op het aantrekken van nieuwe bedrijven. Texas is één van de negen Staten zonder individuele income tax, wat een stimulus is voor ondernemingen om werknemers vanuit steden als Austin te laten werken. Naast het gunstige belastingregime is de betaalbaarheid van de omgeving een belangrijke reden voor hightechondernemers om zich in Austin te vestigen. Voor de huurprijs van een klein appartement in San Francisco kan je in Austin een lening aflossen voor de aankoop van een woning.

De quote die mij alvast het meest zal bijblijven, is een uitspraak van de stichter van Strangeworks: “You know that you will hit a wall with the current technology so you better start looking for what is beyond that wall”.

Tegelijkertijd is het duidelijk dat Austin nog wat in te halen heeft indien het op hetzelfde niveau wil komen als steden zoals San Francisco. Het relatief kleine en moderne centrum staat in schril contrast met de huizen en vooral de sfeer die je terugvindt op 5 minuten rijden van dit centrum. De lokale bevolking kijkt dan ook met argusogen naar de opkomst van deze nieuwe economie die gepaard gaat met grote constructiewerken, prijsstijgingen en een nieuw type van hightechmiljonairs die hun stempel op de omgeving drukken.

Tot slot, een van de belangrijkste boodschappen die we tijdens deze trip hebben meegekregen, is dat een sterk team een absolute voorwaarde is om succesvol te zijn. Gelukkig zijn we hier met een sterk en complementair team aanwezig en dan komt het erop aan om deze troef uit te spelen. Daarom hebben een aantal deelnemers een pitch gegeven over hun nieuwste ideeën en projecten. De feedback van de collega’s zal hun verhaal alleen maar sterker maken en de eerste samenwerkingsakkoorden zijn alvast in de maak. Benieuwd of dit de basis zal vormen voor een verdere ontdekking van wat er zich beyond the wall afspeelt.

Misschien waren we er vandaag allemaal als eerste bij?

Meer weten over onze jaarlijkse techtrip?

Klik hier voor meer informatie