Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Techtrip USA: dag 2

  • 15/02/2022

Falen, leren en slagen

30 veelbelovende meetings op 20 inspirerende locaties in 3 steden die de toekomst ademen: Austin, Palo Alto en San Francisco. Elke dag vragen we een deelnemer aan onze techtrip wat hij/zij die dag beleefde. Vandaag: Chato De Veirman (24), bezieler van ProSportsLab en benjamin van de groep.

Techtrip

De voornaamste reden waarom ik deelneem aan deze techtrip? Simpel, om het doen en denken van andere ondernemers te leren kennen. Meteen bij de eerste kennismaking was het trouwens pitch time. Iedereen is benieuwd naar wat je precies doet en iedereen vraagt er ook naar, dus dit was ideaal als conversation starter op de eerste dag.

Wat wij doen met ons bedrijf? Met ProSportsLab willen we dure topsporttechnologie toegankelijk maken voor gewone sporters, zodat ook zij kunnen groeien in de sport. In eerste instantie focussen we op golf. Via een edutainmentsysteem – een combi van hard- en software – willen we golftraining aangenamer maar ook nuttiger maken. Nuttig betekent: meer inzichten in wat je doet en in je techniek.

De mindset in de VS is zo anders dan bij ons. Durf groots te denken, durf risico te nemen. Durf te falen ook, en trek er lessen uit

Ondertussen heb ik ook al enkele interessante bedrijven en boeiende sprekers ontmoet, van VC’s die samenwerken met defensie over investeerders in space start-ups tot ondernemers die smart batteries maken.

Zo had ik een heel aangenaam gesprek met de founder van Space VC, Jonathan Lacoste. Alles wat met ruimtetechnologie te maken heeft, spreekt dan ook tot de verbeelding omdat het nog grotendeels onontgonnen terrein is. Ook Roel Peeters van Roost Labs inspireerde me. Deze Leuvenaar is al actief in de States sinds 1996 en maakt nu met Roost Labs slimme batterijen voor rookmelders. De mindset in de VS is zo anders dan bij ons. Durf groots te denken, wees niet bescheiden, durf risico te nemen. Durf te falen ook, en trek er lessen uit. Dit staat haaks op onze vaak te nederige houding en risicoaverse stijl.

Eenmaal terug thuis ga ik ook proberen die houding aan te nemen en aan iedereen zoveel mogelijk vragen stellen om mijn bedrijf verder uit te dagen en zo te laten groeien. Meer assertief, minder bescheiden dus.

Zondagavond keken we samen live naar de Superbowl in Austin, een unieke belevenis. Aangezien ikzelf ook American Football speel (voor de Ghent Gators), was dit voor mij een hoogtepunt. Tijdens de wedstrijd kon ik de andere deelnemers wegwijs maken in de spelregels; ze hadden veel vragen over deze sport die bij ons minder gekend is. De cirkel was rond. Het is immers mijn professionele ambitie om sporttech in het algemeen meer op de kaart te zetten bij ons. Want hoe beter je sporttechniek, hoe sneller je groeit als sporter.

En wie wil nu niet verbeteren en groeien, als sporter en als ondernemer?

Meer weten over onze jaarlijkse techtrip?

Klik hier voor meer informatie