Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Sumi overgenomen door Limburgse bouwgroep

Sumi overgenomen door Limburgse bouwgroep

  • 23/02/2024

“Bouwwereld staat voor belangrijke transformatie” 

De Limburgse bouwgroep Group Jansen neemt het Kortrijkse Sumi over, expert in gebouwenautomatisering. Met de overname wil Group Jansen haar aanbod nog versterken en verbeteren. “De bouwwereld staat voor een belangrijke transformatie inzake smart buildings. Met de overname van Sumi overstijgen we onze eigen comfortzone”, vertelt CEO Nadia Jansen.

Sumi overgenomen door Limburgse bouwgroep Nadia Jansen en Stef Vande Meulebroucke

Group Jansen is een familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in renovatie en algemene aanneming. “Onze geïntegreerde bouwgroep is gespecialiseerd in afwerking en technieken op basis van innovatieve eigen producten en diensten”, zegt Sarai Bervoets, CCO van Group Jansen. “We overkoepelen 17 ondernemingen, van productiebedrijven en schilderbedrijven tot service- en techniekenbedrijven, om zo een totaalpakket te kunnen aanbieden aan onze klanten. Dat is meteen ook onze sterkte: daar waar andere aannemers zoveel mogelijk verantwoordelijkheid afstoten bij onderaannemers, centraliseren wij verantwoordelijkheid net. Wij zijn daardoor een onestopshop voor projecten in de health- & cleancare, pharma, offices, leisure, hotels en retail.” 

Het Kortrijkse Sumi maakt voortaan deel uit van Group Jansen. “Sumi is een expert in gebouwenautomatisering: enerzijds zorgt het ervoor dat alle onderdelen binnen een gebouw met elkaar kunnen communiceren – dat je de temperatuur vanop afstand hoger of lager kan zetten, bijvoorbeeld. Anderzijds zorgt het ook dat data bijgehouden en geanalyseerd worden. Zo kan een hotel bijvoorbeeld het verbruik goed monitoren of kan een warehouse gealarmeerd worden als een koelkast of diepvriezer defect is. Met de overname willen we ons aanbod nog versterken en verbeteren.” 

De keuze voor Sumi leek logisch. “Vanuit eerdere samenwerkingen kennen we de sterktes van het bedrijf. Hun doorgedreven expertise, efficiëntie, no-nonsense aanpak en out-of-the-box-denken steken er torenhoog bovenuit. Ook de locatie is een interessante surplus. Dankzij onze nieuwe West-Vlaamse connectie verstevigen we onze positie geografisch nog meer”, vult CEO Nadia Jansen aan. “Er zijn inderdaad nog andere aanbieders op de markt, maar die zijn merkgebonden. Het mooie aan Sumi is dat zij alle toestellen en systemen op elkaar kunnen afstemmen, welk merk ook”, zegt Bervoets. “

Creatieve concepten

 “De appreciatie is wederzijds. Onze beide bedrijven smaken creatieve concepten, een unieke efficiëntie en industriële aanpak. Daarnaast voelen we ons thuis in de bedrijfscultuur van Group Jansen waar het menselijke zo belangrijk is,” zegt Stef Vande Meulebroucke, CEO bij Sumi. 

Het bedrijf bestaat uit 25 hooggekwalificeerde medewerkers, een unieke mix van engineers, programmers, commissioners, integratoren, developers en data architecten. “Vanuit Kortrijk-Heule zetten we structurele samenwerkingen op met alle grote technische contractors en met de gebouwenbeheerders van publieke, commerciële, industriële en logistieke gebouwen. Ook in de zorgsector, de hotelsector, leisure en office real estate vind je onze tools en services”, zegt Vande Meulebroucke. 

“Met deze nieuwe samenwerking zetten we voluit in op het innoveren en verduurzamen van onze projecten, het empoweren van onze eigen medewerkers en het optimaal servicen van onze klanten,” besluit Nadia Jansen. Group Jansen stelt 735 mensen te werk op 13 locaties. De omzet bedroeg in 2023 240 miljoen euro. (JM- Eigen foto) 

www.sumismart.com

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie