Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Succesvolle Start 2 export 2 missie naar Saoedi-Arabië

Succesvolle Start 2 export 2 missie naar Saoedi-Arabië

  • 20/12/2022

In de week van 12 december 2023 vond de start 2 export 2 missie naar Saoedi-Arabië plaats in samenwerking met Flanders Investment & trade. In het totaal namen 13 KMO’s deel aan deze economische missie. 

Met de “Vision 2030” zet Saoedi-Arabië zich in de kijker als een ambitieuze en innovatieve economie met een duidelijke toekomstvisie. Dit zorgde ervoor dat Saoedi-Arabië een interessante bestemming was voor de deelnemende KMO’s. Ter plaatse vonden enkele interessante bezoeken plaats en kregen de KMO’s de kans om gerichte contacten te leggen.

foto

 

Zo vond er onder andere een bezoek plaats aan de Saudi Chambers en kregen onze bedrijven de kans om Dr. Eiman Al-Mutairi te ontmoeten, de vice-minister van handel en CEO van het National Competitiveness Center. Ook een bezoek aan de Princess Norah University en een diner met de Belgische Consul stonden op de planning. 

Verder kregen de deelnemende bedrijven een uiteenzetting van Mr. Issam Abousleiman, regionale directeur van de Wereldbank. Hij legde in zijn presentatie de focus op de vele opportuniteiten in de regio rond groene energie en de energietransitie. Zo is Oman een belangrijke pion op vlak van windenergie, eerder al bewezen door het samenwerkingsakkoord dat zij hebben met de haven van Antwerpen voor het vervoer van energie. 

 

fotofoto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

foto