Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Succesvolle launch van onze lounge

  • 22/05/2023

Onze Voka Box in Gent blaast dit jaar 10 kaarsjes uit. Handelsmerk: een lumineus gebouw met een sterk sociale functie, meubilair op maat, afgewerkt met bamboe en af en toe een pittig kleurtje. Vernieuwend en vooruitstrevend, voor onze medewerkers én leden. Hoewel ons kantoor nog steeds modern is en haar ligging de grootste troef blijft, werd het tijd voor een opfrissing. 

foto

De jongste jaren deden we al wat kleine ingrepen. Onze landschapskantoren werden versterkt door de aankoop van de ondertussen erg populaire belhokjes. De fel groene muren werden geverfd in rustigere tinten en we kozen bewust voor meer groen op kantoor in de vorm van planten. Met de opening van onze hub in Aalst boden we al een antwoord op de nood aan een meer huiselijke sfeer op kantoor. 

Toen dat project opgeleverd werd, ontstond het idee om onze gelijkvloers verdieping in Gent een volledig nieuwe functie toe te kennen. Een ruimte waar collega’s en leden terecht kunnen voor wat ontspanning en een informele babbel. Het idee van een lounge was geboren en we gingen te rade bij onze huisarchitect om de warme sfeer uit Aalst naar Gent te brengen. 

Zetel als eyecatcher

Over een periode van zes maanden rijpten heel wat ideeën, discussieerden we over de aankoop van een voetbal- of biljarttafel en werden de eerste plannen ontwikkeld. Eens het concept op punt stond, konden we met vertrouwde partners aan de slag. Het kleurthema was vrij snel bepaald. We gingen verder met het al aanwezige bamboe in combinatie met zwart. De zetel waar Geert Moerman al een hele tijd zijn oog liet op vallen mocht de eyecatcher van de ruimte worden en de voetbaltafel werd besteld. 

foto
De afbraakwerken zijn gestart

 

In februari zijn we met alle collega’s aan de slag gegaan om de kasten en het keukenblok leeg te halen waarna ze konden starten met de nodige afbraakwerken. Het losse meubilair schonken we een tweede leven in een lagere school. 
Wat stof, veel lawaai en heel wat mankracht later hadden we een kale verdieping waarbij enkel het onthaal bewaard bleef. Een zo goed als volledig blank canvas. Na een stille maand begonnen sommige collega’s zich toch zorgen te maken. “Joke, dat gaat toch op tijd af geraken?” Gelukkig werkten onze aannemers achter de schermen en in hun ateliers goed verder en zo begonnen ze begin april aan de wederopbouw. Zwarte verf aan de muren, nieuwe verlichting, opschuren van de houten vloeren, plaatsing en assemblage van het nieuwe blokkenauditorium en keukenblok, omkasting van de verwarmingen etc. 

foto
De lounge krijgt stilaan vorm


 

De stress van de bouwdeadline

Gedurende een maand waren ze dagelijks met drie tot vijf mensen aan de slag. Niet zonder slag of stoot, zoals bij elke verbouwing. Zo was het metalen frame origineel te groot gelast, was de wijnfrigo niet leverbaar, was de wateraansluiting voor de levensnoodzakelijke koffiemachine vergeten en hebben ze heel wat zwarte verf last minute nog moeten bijwerken, maar geen enkel obstakel was te groot waardoor ze op de valreep alsnog de lounge hebben afgewerkt. 

foto
De roze zetel vormt de eyecatcher van de lounge samen met de voetbaltafel
foto
Geert is tevreden met het resultaat

 


Als kers op de taart mochten we begin mei het nieuwe meubilair ontvangen. Net op tijd om op vrijdag 12 mei niet minder dan 75 collega’s en ex-collega’s welkom te heten in de box. Het ideale moment om de naam voor de lounge te kiezen! Alle stemmen werden nauwkeurig geteld waarna Geert de lounge mocht dopen als Jaipur, ook wel bekend als de roze stad. 

Met een warm hart en een bloemetje in de hand mocht ik die vrijdagavond een vinkje plaatsen. Oplevering lounge = een succes. 

foto
75 collega’s en ex-collega’s kiezen de nieuwe naam van de lounge, Jaipur