Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Subsidies woon-werkverkeer met het Pendelfonds

Subsidies woon-werkverkeer met het Pendelfonds

  • 28/04/2022

Komen je medewerkers naar kantoor met een step, een plooifiets of een andere nieuwe vorm van woon-werkverkeer? Vraag dan zeker tijdig je dossiernummer aan bij het Pendelfonds van de Vlaamse overheid. Bedrijven die een duurzaam woon-werkverkeer stimuleren, komen in aanmerking voor een subsidie.

Vanaf maandag twee mei lanceert de Vlaamse overheid een nieuwe oproep aan bedrijven die een duurzaam woon-werkverkeer willen stimuleren. De nieuwe oproep richt zich specifiek op projecten die de verbinding tussen het openbaar vervoer en de werkplek verbeteren. Bedrijven – ook de kleine en middelgrote - die een project uitwerken met focus op de last mile worden aangemoedigd om een dossier in te dienen om zo in aanmerking te komen voor een subsidie. Er zal ook extra aandacht zijn voor bedrijfsoverschrijdende samenwerking tussen bedrijven die op hetzelfde bedrijventerrein gevestigd zijn.

Subsidie

De maximale subsidietarieven worden beschreven in het Ministerieel besluit tot vaststelling van de projectmaatregelen die in aanmerking komen voor subsidies in het kader van de dertiende oproep van het Pendelfonds. Dat gaat over de aankoop van (elektrische) plooifietsen voor bedragen van 450 tot 1.500 euro, 150 euro per fiets voor oplaadpunten voor elektrische fietsen of speedpedelecs, tegemoetkomingen voor het installeren van douches of lockers.

Tijdig indienen!

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor een subsidie moeten voor 1 juni een dossiernummer aanvragen. Nadien heb je tijd tot 1 september om je dossier in te dienen. Heb je hier hulp bij nodig? Dan kan je altijd terecht bij het Provinciaal Mobiliteitspunt Antwerpen.

 

 

Meer info vind je op de website van het Pendelfonds.

Contactpersoon

Guy Beyens

Senior adviseur