Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Subsidie Pendelfonds duurzaam woon-werkverkeer geopend

Subsidie Pendelfonds duurzaam woon-werkverkeer geopend

  • 15/09/2023

Op 18 september wordt de 14de oproep van het Pendelfonds opengezet voor duurzamer woon-werkverkeer. Bedrijven en overheden kunnen zich dan aanmelden en een dossier indienen.

Vlaams minister voor Mobiliteit Lydia Peeters start op 18 september een nieuwe projectoproep van het Pendelfonds. Dit Vlaams subsidiefonds voor werkgevers ondersteunt projecten die woon-werkverkeer verduurzamen. De oproep is gericht op projecten die de verbinding tussen het openbaar vervoer en de werkplek verbeteren én op projecten die het gebruik van nabijgelegen fietssnelwegen stimuleren.

Ondernemingen kunnen steun aanvragen tot 200.000 euro

Het subsidiebedrag bedraagt maximaal de helft van de kosten, met een maximum van 200.000 euro. Ondernemingen worden bijkomend aangezet om samen een project in te dienen. Het subsidiebedrag verhoogt naargelang het dossier door twee of meer bedrijven wordt ingediend (tot max. 400.000 euro).

Wat voor soort projecten komen in aanmerking?

Projecten die duurzaam woon-werkverkeer bevorderen komen in aanmerking voor ondersteuning uit het Pendelfonds. Voorbeelden zijn het realiseren van nieuwe infrastructuur die duurzame fietsverplaatsingen faciliteert, de aankoop of leasing van (plooi)fietsen, het gebruik van fietsdeelsystemen, aansluitingen op eigen bedrijventerrein met een nabijgelegen fietssnelweg ...

Samenwerking tussen bedrijven

Deze oproep wil ook specifiek de samenwerking tussen organisaties stimuleren. Bedrijven worden aangezet om samen een project in te dienen waarin bedrijfsoverschrijdend wordt samengewerkt. Bij voorkeur gaat het om samenwerkingen tussen minimaal drie bedrijven, gelegen op hetzelfde bedrijventerrein.

Meld je onderneming aan vanaf 18 september

Als je onderneming overweegt om investeringen te doen, is het belangrijk dat je voor 18 oktober 2023 een dossiernummer aanvraagt. Nadien hebben ondernemingen tijd tot 18 januari 2024 om een subsidieaanvraag in te dienen. De Provinciale Mobiliteitspunten helpen je bij het vervolledigen van je dossier.

Heb je vragen over het Pendelfonds of wens je gratis begeleiding bij de uitwerking van de subsidieaanvraag? Contacteer dan het Provinciaal Mobiliteitspunt (PMP) van jouw provincie. Ondernemingen uit de regio Oost-Vlaanderen kunnen terecht bij het PMP Oost-Vlaanderen via mobiliteit@oost-vlaanderen.be

Meer info over de procedure en de criteria kan je terugvinden via Pendelfonds | Vlaamse overheid

Ik vraag het @ Voka

Heb je een praktische vraag over ondernemen, een reglementering of een managementbeslissing? 

Met behulp van onze eigen expertise én die van het Voka-netwerk geven we jou gratis eerstelijnsadvies op maat van jouw bedrijf. Stel hieronder jouw vraag en wij doen ons uiterste best om jou snel verder te helpen.

*Exclusief voor Voka-leden. Lid worden? Klik hier voor meer info.

Blijf ook op de hoogte

 


Je ontvangt per mail een kopie van deze aanvraag.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies

Ik vraag het @ Voka

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Onze leden, partners en experts helpen je graag verder!

Stel jouw vraag
OV - Festival van Vlaanderen