Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Subsidie beschikbaar voor zware elektrische vrachtwagens

Subsidie beschikbaar voor zware elektrische vrachtwagens

  • 18/04/2024

In het kader van 'Clean Power for Transport’ lanceert de Vlaamse overheid een projectoproep voor laadoplossingen voor elektrische vrachtwagens (+4,25 ton). Alle sectoren komen in aanmerking.

Projecten kunnen ingediend worden tot 30 april 2024. Per project kan men maximaal 20% subsidie ontvangen met een plafond van 250.000 euro voor reguliere laadinfrastructuur voor vrachtwagens.

Innovatieve projecten kunnen tot 40% subsidie krijgen ook met 250.000 euro als plafond en softwareprojecten krijgen maximaal 20% subsidie met een plafond van 25.000 euro. 

Meerdere projecten per bedrijf zijn mogelijk en dat zowel voor laadinfrastructuur op publiek als privaat domein.

Welke projecten komen in aanmerking?

  1. Innovatieve vaste, mobiele of gedeelde laadoplossingen. Enkele voorbeelden zijn: accuwisselsystemen, stationaire batterijsystemen, het operationeel delen van laadinfrastructuur tussen bedrijven.
  2. Op zichzelf staande private en (semi)publieke laadsystemen die al dan niet gevoed worden door lokaal opgewekte hernieuwbare energie.
  3. Softwareontwikkeling van ontbrekende koppelingen tussen bestaande reservatie-, laad-, energiemanagement- en planningsystemen. Enkele voorbeelden zijn: de ontwikkeling van een softwarekoppeling tussen het batterij-opslagsysteem en het transportplanningsysteem of tussen het energiemanagementsysteem en het transportplanningsysteem.

Meer informatie over de projectoproep en hoe u hierbij te werk moet gaan, vind je hier

Contactpersoon

Freija Fonteyn

Adviseur logistiek en mobiliteit

imu - vzw - Altez