Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Stubbe Draai- en Freeswerk mikt op Voka Prijs Ondernemen 2021

Stubbe Draai- en Freeswerk mikt op Voka Prijs Ondernemen 2021

  • 10/06/2021

De vierde naam die volop meedingt voor de Voka Prijs Ondernemen 2021 is bekend. Het gaat om 'Stubbe Draai- en Freeswerk' uit Beerse. Ze krijgen ook meteen de Voka Lokaal-award, voor de regio Kempen Midden. "Dit komt totaal onverwacht. En daarom eens zo leuk om deze erkenning te krijgen", zegt zaakvoerder Pierre Stubbe.

Voka Mechelen-Kempen zet de hele maand juni in het teken van de Prijs Ondernemen. Negen awards zal de Voka-Kamer de komende vier weken uitreiken. Eén in elke Voka Lokaal-afdeling. De bestuurders van zo’n afdeling, die vaak zelf uit het bedrijfsleven komen, hebben de winnaar in hun regio gekozen. En ze gebruiken hiervoor vaste criteria. Voor de Voka Lokaal-afdeling Kempen Midden gaat de award naar 'Stubbe Draai- en Freeswerk'. Ze zijn meteen ook genomineerd voor dé Prijs Ondernemen.

Pierre Stubbe begon 27 jaar geleden in een garage in Rijkevorsel met zijn eigen bedrijfje in draai- en freeswerk. Een kwarteeuw later is zijn bedrijf op het industrieterrein Beerse-Zuid uitgegroeid tot een grote speler in de sector. Ze maken gespecialiseerde onderdelen op maat voor machines.

"Je begint als jonge ondernemer met een bepaald idee. Als we dan zoveel jaren later een erkenning krijgen van Voka, is dat heel bijzonder. We hebben een vijftiental jaar geleden, met onze machines, echt voluit gekozen voor automatisering en digitalisering. En die keuze loont. We geloven écht in de maakindustrie in deze regio." - zaakvoerder Pierre Stubbe

Koen Van den Brande (voorzitter van Voka Lokaal Kempen Midden) en Dominic De Gruyter (zaakvoerder PFL) gingen Pierre Stubbe verrassen. Bekijk het filmpje om de reacties te zien: https://youtu.be/pyy_ITK3iOA

Toonaangevend

“De maakindustrie blijft belangrijk voor onze regio. Het is dan ook mooi dat onze ondernemers een bedrijf als 'Stubbe Draai- en Freeswerk' bekronen. Vanuit onze Voka-Kamer begeleiden we bedrijven volop in hun digitalisering. Zo blijven ze toonaangevend in hun sector",  zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. "Met de Prijs Ondernemen willen we onze bedrijven in de etalage zetten. Na een zware coronaperiode van 15 maanden verdienen ze dit. Ze hebben vaak hun hele business moeten omgooien. De genomineerde bedrijven bewijzen stuk voor stuk dat ze uit het juiste hout gesneden zijn."

Sinds 1 juni maakt Voka via de social media-kanalen en de eigen website elke dinsdag en donderdag een nieuwe Voka Lokaal-winnaar bekend. En dat de hele maand juni. Vanaf 1 juli 2021 kan iedereen dan zijn stem uitbrengen op de Voka-website: https://www.voka.be/prijs-ondernemen

Op die manier kan iedereen het bedrijf in zijn regio een duw in de rug geven, richting de finale. Een vakjury zal de eindbeslissing nemen. Op 30 september weten we dan wie de grote winnaar van de Prijs Ondernemen 2021 wordt.


stubbe

Contactpersoon

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder