Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Strategisch schaken: 5 tips

 • 12/02/2024

Ondernemen is topsport, waarbij je elke dag opnieuw alert, goed voorbereid en fris aan de start moet staan. Ondernemen wordt dikwijls onderschat, ook wat betreft de bijhorende risico’s. Daarom is het belangrijk op tijd na te denken over de continuïteit en toekomst van uw bedrijf. Waarschijnlijk heeft u een noodplan klaarliggen op het operationele niveau, echter heeft u dergelijk plan ook klaarliggen op niveau van het aandeelhouderschap?

Een snelle verkoop is een oplossing, maar verre van ideaal. Bovendien wordt de waarde van uw bedrijf bedreigd. Bij SDM Corporate Finance Group werken we tal van oplossingen uit waarbij zowel naar de continuïteit van uw bedrijf wordt gekeken als naar uw behoefte als aandeelhouder. Anticipeer en realiseer op een slimme manier tijdig een transitie via een Smart Deal, waarin je sleutelpersoneel en/of de volgende generatie verankert. 

Bovendien kan je versterkt worden door ondernemers – investeerders die een mogelijke strategische meerwaarde kunnen bieden en die de nodige ondersteuning, expertise of klankbord kunnen verschaffen met echte waarde (in tegenstelling tot een vrijblijvende Raad van Advies – zonder enige commitment).
 

Drie vliegen in één klap:

 • Familiekapitaal veiliggesteld, waarbij de overdracht en de continuïteit van het bedrijf wordt gefaciliteerd op een slimme manier.
 • Blijven ondernemen, gesteund door de volgende generatie (jong talent binnen het bedrijf en/of kinderen) die worden betrokken in het kapitaal.
 • Mogelijkheid tot externe bestuurders die een klankbord en expertise kunnen bieden.
   

Vijf tips:

 1. Ga te rade bij een professionele partij zoals SDM Corporate Finance Group
 2. Bekijk naast de waardering van uw bedrijf alle andere opties van overdracht en anticipeer
 3. Stel uzelf na een studie en geruggensteund door de kennis van de mogelijkheden de vraag wat je echt wenst en wilt
 4. Betrek key personeel tijdig in het kapitaal, maar doe dit verstandig
 5. Door een goede en degelijke voorbereiding kan je een gefundeerde beslissing nemen op basis van feiten en niet vanuit een buikgevoel

Tips van de expert: SDM Corporate Finance Group

Jouw advertentie in Ondernemers?

Adverteren via Voka Mechelen-Kempen

Klik hier

Artikel uit publicatie