Skip to main content
  • Nieuws
  • Stilstand dreigt door nieuwe procedureslag bedrijventerrein Blauwpoort

Stilstand dreigt door nieuwe procedureslag bedrijventerrein Blauwpoort

  • 21/11/2018

Afgelopen juni berichtte Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen nog dat ze verheugd was over de goedkeuring door de provincieraad van het nieuwe bedrijventerrein Blauwpoort in Waregem. Zo werd er eindelijk perspectief geboden aan de grote vraag van ondernemingen uit de regio naar bijkomende ruimte om te ondernemen. Een nieuwe procedureslag voor de Raad van State dreigt nu opnieuw de verdere ontwikkeling van de regio Waregem sterk te vertragen.

Deze week raakte bekend dat er een nieuwe procedure werd gestart bij de Raad van State tegen het Ruimtelijk Uitvoeringsplan voor het nieuwe bedrijventerrein Blauwpoort in Waregem. Ook tegen de beperkte uitbreiding van het bestaande Zuidelijk Regionaal Bedrijventerrein werd een procedure gestart. Voka West-Vlaanderen betreurt deze procedureslag ten zeerste aangezien zo opnieuw kostbare tijd verloren gaat en de verdere ontwikkeling van de regio Waregem gehypothekeerd wordt.

Reeds in 2012 keurde de provincieraad het plan een eerste keer goed. Na de vernietiging in 2015 kreeg het dossier uiteindelijk toch weer groen licht nadat de provincie West-Vlaanderen vorig jaar de behoefte naar ruimte om te ondernemen in kaart had gebracht. Voor de subregio Waregem is er een behoefte van 57 ha netto. Ook alle vragen rond mobiliteit werden beantwoord. “Heel wat ondernemingen in de regio zijn nu belemmerd in hun verdere groei omwille van een gebrek aan ruimte. Als het bedrijventerrein Blauwpoort er niet komt, dreigen heel wat ondernemingen de regio te verlaten”, stelt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen.

Het wordt dringend tijd dat er vooruitgang geboekt wordt in dit dossier. De jarenlange procedures hebben duidelijk een negatieve invloed op het ondernemerschap van de regio. “De komst van het bedrijventerrein Blauwpoort zal Waregem de nodige ruimte om te ondernemen geven en zo een positieve impact hebben op de welvaart en het welzijn van de regio”, besluit Mons.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag
IMU - vzw - Remant
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Altez
IMU - vzw - Salesforce
IMU - VZW - multibureau
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Digitalisering
IMU - vzw - Bebat