Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Steven Vanackere benoemd tot vicegouverneur bij Nationale Bank

Steven Vanackere benoemd tot vicegouverneur bij Nationale Bank

  • 19/04/2021

Bij koninklijk besluit is Steven Vanackere medio april benoemd tot nieuwe vicegouverneur van de Nationale Bank van België.

In deze functie vervangt hij gouverneur Pierre Wunsch in diens afwezigheid en neemt hij uiteenlopende representatietaken in binnen- en buitenland op zich. Bij de Nationale Bank leidt Steven Vanackere sinds begin 2019 het departement Algemene statistiek, het departement Beheer microdata en de cel Afwikkeling. Hij staat in voor de belangrijke activiteit van verzameling en publicatie van data, zoals nationale rekeningen van België, statistieken buitenlandse handel en economische impactstudies havens en luchthavens.
Daarnaast vallen ook de Centrales voor krediet aan particulieren en ondernemingen en de Balanscentrale onder zijn bevoegdheid. Namens de Bank is Steven Vanackere ondervoorzitter van de Hoge Raad voor Werkgelegenheid en lid van de Hoge Raad voor Financiën, van de Raad van Bestuur van het Instituut voor Nationale Rekeningen en van de Raad van Bestuur van het Interfederaal Instituut voor Statistiek.

www.nbb.be

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

imu - vzw - headoffice
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - salesforce
Advertentie VanRoey- nov
Proximus