Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Steven Corthouts van Herco: "Mijn tip voor ondernemers? Reken je niet rijk."

Steven Corthouts van Herco: "Mijn tip voor ondernemers? Reken je niet rijk."

  • 03/04/2023

In deze rubriek stellen we elke maand vijf vragen aan een ondernemende Limburger, waarna hij of zij het stokje doorgeeft aan een collegaondernemer. Deze maand is het de beurt aan Steven Corthouts, zaakvoerder van Herco, een inox- en metaalbedrijf in Houthalen.

Steven Corthouts (Herco)


 

Waarop ben je het meest trots als ondernemer?

“Ik ben trots op het knappe groeitraject dat Herco tot nu toe al heeft afgelegd. Zo’n 18 jaar geleden richtte ik ons bedrijf op samen met een medevennoot. Sinds 2014 sta ik alleen aan het roer. Destijds startten we als bescheiden lasbedrijf. Vandaag zijn we een bloeiende metaalverwerkende onderneming met een hecht team van zeven medewerkers. De voorbije jaren deden we mooie investeringen, onder meer in een productiehal.”

Welke tip heb je voor startende ondernemers?

“Mijn basistip luidt: reken je niet rijk. Die tip kreeg ik zelf van een bevriende ondernemer, die me wou waarschuwen om – zeker in een kapitaalintensieve sector als de onze – de vaste en variabele kosten bij projecten niet te onderschatten. Met een solide financieel plan en extern advies kan je ervoor zorgen dat je met beide voeten op de grond blijft staan en onaangename verrassingen zoveel mogelijk vermijdt.”

Wat is het grootste pluspunt van ondernemer zijn? En wat vind je zelf het grootste nadeel?

“Ik vind het aangenaam om als ondernemer zelf je agenda te kunnen bepalen en invullen. En ook: je eigen koers varen, waarbij het een kick geeft als zakelijke beslissingen succesvol blijken te zijn. Als minpunt zie ik soms de sluimerende druk van te moeten blijven groeien en investeren. Continu het gaspedaal induwen maakt ondernemen best wel vermoeiend, zeker omdat je als werkgever ook verantwoordelijk bent voor de welvaart en het welzijn van je medewerkers.”

Wat wil je als ondernemer betekenen voor anderen?

“Ik loop al een tijdje mee in onze business, waardoor ik een ruime ervaring en expertise heb opgebouwd. Die kennis deel ik graag met anderen. Ik ben dan ook graag een luisterend oor voor hun vragen of verzuchtingen. Ik heb al vaak gemerkt dat het nuttig is als mensen hun verhaal bij iemand kwijt kunnen, ook al kan je hen niet altijd meteen helpen. Dat is trouwens ook de sterkte van de Voka-netwerkactiviteiten, waar ik samen met collega’s uit diverse sectoren van gedachten kan wisselen over zeer uiteenlopende thema’s.”

Hoe zorg je voor een gezonde werk-privébalans in jouw leven?

“Zoals ik al aangaf, heb ik als zelfstandige ondernemer de luxe om grotendeels zelf mijn agenda samen te stellen. Daar maak ik regelmatig gebruik van om even te deconnecteren, waarbij ik graag tijd vrijmaak voor mijn gezin en hobby’s. Zo doe ik fanatiek aan fitness, al was het maar om in topconditie te blijven voor het vaak zware werk op onze werkvloer.”

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie