Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Steven Coenegrachts (Open Vld) draait een dag mee bij Konings NV

Steven Coenegrachts (Open Vld) draait een dag mee bij Konings NV

  • 31/08/2020

Op 31 augustus nam Steven Coenegrachts deel aan de Voka-zomerstage bij drankenproducent Konings NV. Konings is een bedrijf met 680 medewerkers, zeer internationaal gericht en misschien wel één van de onbekende parels van onze Limburgse economie. Hun vestigingen in België, Nederland, Frankrijk en Engeland maken van Konings een wereldspeler in de drankenindustrie. 

"In de vestigingen van Zonhoven en Borgloon mocht ik aan de lijve ondervinden hoe kennis, innovatie, digitalisering en vooral passie samenkomen. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen past volledig in de bedrijfsvisie van Konings. Zo werd er mij al vroeg op de dag uitgelegd hoe men bij de uitbraak van de coronacrisis startte met de productie van ontsmettingsalcohol."

"De focus van de voormiddagvergadering lag vooral op de impact van de coronacrisis op de cijfers, werking en productiviteit van machines en personeel. Na de bespreking mocht een rondleiding doorheen de productiehallen natuurlijk niet ontbreken. Ik leerde er over de verschillende verpakkingen, technieken en innovaties."

"Conclusie: als politicus is het leuk om een dag in het bedrijfsleven te staan omdat je de praktijk leert kennen. In tegenstelling tot in Brussel waar het vaak theoretisch is, leer je hier de kleine dingen die het soms moeilijk maken. Administratieve vereenvoudiging, loonlasten, arbeidsmarktwetgeving,… De simpele dingen die wij kunnen meenemen in ons beleidswerk en die het leven van de ondernemers soms gemakkelijker kunnen maken. En dat maakt de Voka-zomerstage zo interessant."

Contactpersoon

imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - DNCM