Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Steun voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds: nieuwe oproep

Steun voor duurzaam woon-werkverkeer via het Pendelfonds: nieuwe oproep

  • 24/08/2023

Vanaf 18 september lanceert de Vlaamse overheid een nieuwe oproep aan bedrijven die willen inzetten op duurzaam woon-werkverkeer. 

De nieuwe oproep richt zich specifiek op het stimuleren van het gebruik van nabijgelegen fietssnelwegen en op projecten die de verbinding tussen het openbaar vervoer en de werkplek verbeteren. De overheid wil bedrijven stimuleren om voor the last mile van het openbaar vervoer naar de werkplek duurzame alternatieven op te zetten voor hun werknemers.

Samenwerking

Bedrijfsoverschrijdende samenwerking wordt aangemoedigd. Wanneer meerdere bedrijven uit hetzelfde bedrijventerrein een gezamenlijk project indienen, dan kunnen hogere subsidiebedragen toegekend worden. Projecten met een totaalbenadering, waarbij een pakket aan maatregelen elkaar versterken en een logisch samenhangend geheel vormen, worden ook extra aangemoedigd.

Praktisch

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor een subsidie moeten tussen 18 september en 18 oktober een dossiernummer aanvragen. Vervolgens is er tot 18 januari 2024 de tijd om het subsidiedossier te vervolledigen.
Hoe meer een ingediend project valt onder de focus van de oproep, hoe hoger de score van het project en hoe meer kans op subsidiëring.

Meer info

Meer informatie kan je terugvinden via het Pendelfonds

Heb je ondersteuning nodig bij het indienen van je project, dan kan je hiervoor terecht bij de Provinciale Mobiliteitspunten Ondersteuning | Pendelfonds | Vlaamse overheid
 

Contactpersoon

Freija Fonteyn

Adviseur logistiek en mobiliteit

imu - vzw - Uzbrussel
imu - vzw - Altez