Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Startup Foodm optimaliseert voedselvoorziening in ziekenhuisgroep Vitaz met slimme frigo’s

Startup Foodm optimaliseert voedselvoorziening in ziekenhuisgroep Vitaz met slimme frigo’s

  • 25/04/2023

Foodm, de Gentse startup gespecialiseerd in slimme frigo's waarmee founders Mathias Jennes en Bram Croon catering voorzien, werkt sinds april 2023 samen met ziekenhuis Vitaz te Sint-Niklaas. De startup ziet enorm veel potentieel in de uitbreiding van hun services naar ziekenhuizen. Hun zelfontwikkelde smartfridge is nu te vinden op de afdeling pediatrie, waardoor bezoekende ouders nu 24/7 de mogelijkheid hebben om een maaltijd te kopen. "Het is gewoon een win-win situatie voor alle betrokken partijen", klinkt het.

Foodm

Founders Bram Croon (links) en Mathias Jennes (rechts) voor hun Foodm smartfridge

Smartfridge op de pediatrie afdeling

Foodm, opgericht door twee vrienden Mathias Jennes en Bram Croon, heeft sinds april 2023 een akkoord gesloten met het ziekenhuis Vitaz. Hun smartfridge werd geïnstalleerd op de pediatrie afdeling. Aan de hand van een gebruiksvriendelijke app gelinkt aan de smartfridges hebben ouders nu de mogelijkheid om hun maaltijd gezellig in de kamer van hun kind op te eten. "Ook voor ouders die op bezoek komen na de openingsuren van de kantine is onze Foodm smartfridge een enorme meerwaarde. Onze service is een oplossing voor meerdere partijen. Het is namelijk niet alleen voordelig voor de ouders die hun kinderen bezoeken, maar ook het ziekenhuis zelf heeft er baat bij" vertelt Bram Croon.

 

Applicatie Foodm

 

Anti voedselverspilling

Het ziekenhuis reageert enthousiast op deze samenwerking. De overschotten die ze zelf in hun eigen keuken produceren, kunnen gewoon in de smartfridge geplaatst worden. Het enige dat daarnaast nog voorzien moet worden is een microgolf voor de op te warmen maaltijden. Bezoekers zijn nu 24/7 voorzien van een gezonde en voedzame maaltijd, iets wat vanzelfsprekend zou moeten zijn in ziekenhuizen. De smartfridge is er bovendien niet enkel voor de ouders, maar ook medewerkers met een late shift kunnen genieten van een maaltijd.

Uitbreiding naar andere ziekenhuizen

Deze samenwerking is de eerste van velen volgens Bram: "Wij zijn er zeker van dat het succes en het voordeel van onze service snel zal verspreiden. We ontvangen nu al veel positieve feedback van andere bedrijven die van onze smartfridge en daaraan gelinkte applicatie gebruik maken. Bij ziekenhuizen zal dat niet anders zijn". Foodm hoopt dat de voordelen van hun smartfridge en de positieve feedback snel zullen leiden tot meer samenwerkingen met andere ziekenhuizen in België. "Ouders hoeven hun kind niet achter te laten omdat ze hun lunch in de kantine moeten gaan eten."

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies

OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024