Skip to main content
  • Nieuws
  • Starters Jonas Wijman en Kris Weytjens: “ Het doel is de tennis- en padel-specialist van Limburg en omstreken worden”

Starters Jonas Wijman en Kris Weytjens: “ Het doel is de tennis- en padel-specialist van Limburg en omstreken worden”

  • 28/04/2021

Jonas Wijman en Kris Weytjens, beiden jonge ondernemers, openden onlangs hun eerste fysieke winkel voor tennis- en padelbenodigdheden. Ze nemen je mee op hun traject binnen de Bryo starterswerking.

Foto

Hoe is het voor jullie allemaal begonnen?

Jonas: “Kris en ik leerden elkaar kennen op een tennistornooi, we voelden onmiddellijk dat er een klik was. We zijn sindsdien niet alleen samen beginnen trainen maar we zijn ook beste vrienden geworden. We delen allebei dezelfde passie, tennis, daar wilden we samen iets mee doen.”

Kris: “We gaven allebei al meerdere jaren tennisles en wilden daarom graag een winkel openen met tennisbenodigdheden. In 2018 zijn we dan gestart met JK. To The Point. Op dat moment hadden we nog geen fysieke winkel dus werkten we enkel op aanvraag van de klant. In 2019 begonnen onze eerste gesprekken met TENNIS ONLY, één van de grootste tenniswinkels in Nederland, om te bekijken wat we voor elkaar konden betekenen. Begin augustus 2020 hebben we onze eerste fysieke winkel geopend in Genk.”

Waarom kozen jullie ervoor om deel te nemen aan Bryo StartUp?

Kris: “Vorig jaar startten we met het Bryo StandUp traject van Voka – Kamer van Koophandel Limburg, een traject dat prestarters helpt hun idee om te zetten in een haalbaarheidsstudie in de aanloop naar een effectieve opstart. Bryo StandUp heeft ons zeker en vast geholpen ons idee vorm te geven en heeft er mede voor gezorgd dat we staan waar we nu staan. Logischerwijs zijn we dan ook ingestapt in Bryo StartUp, het traject voor startende ondernemers die reeds zijn opgestart, om ons vervolgens te ondersteunen tijdens onze effectieve opstart.”

Jonas: “We hebben veel nieuwe mensen leren kennen tijdens het Bryo StartUp traject waardoor we ons netwerk hebben kunnen uitbreiden met relevante contacten. Momenteel zijn er meerdere samenwerkingen ontstaan met personen uit dat netwerk. De 1 op 1 begeleidende gesprekken met de adviseurs van Voka – Kamer van Koophandel Limburg ervaarden wij enorm positief en zorgden voor gerichte en nuttige feedback op onze vragen.”

Hoe ver staan jullie momenteel, wat is jullie ambitie en wat zijn volgens jullie de grootste uitdagingen?

Jonas: “We leggen de lat hoog voor onszelf. In de toekomst willen we de tennis- en padel-specialist van Limburg en omstreken worden. We willen nog meer samenwerkingen aangaan met clubs en trainers. We willen onze fysieke winkel uitbreiden om onze klanten een nog betere beleving te kunnen aanbieden. En ten slotte hoppen we ook de Belgische markt te kunnen aanspreken met onze producten via de webshop www.tennisonly.com.”

Kris: “We proberen ons aanbod zo vernieuwend mogelijk in de markt te zetten om zo te kunnen blijven groeien in de toekomst. De grootste uitdaging zal zijn de mensen tot bij ons in de winkel krijgen. Ook is het nog even in het duister tasten hoe heel de situatie rond Covid-19 zal evolueren, de volledige voorjaarscompetitie is namelijk al geannuleerd wat natuurlijk zorgt voor een mindere verkoop. We zijn allebei nog jonge ondernemers en beseffen dat we nog vele jaren hebben om ons doel te bereiken.”

Hoe helpt Bryo StartUp je in jullie toekomstplan?

Jonas: “Bryo StartUp helpt ons zeker en vast met ons toekomstplan! Er zijn nog steeds samenwerkingen lopende met personen die we tijdens dit traject hebben leren kennen. Bovendien staan we nog dagelijks stil bij de tips & tricks die we gedurende deze periode hebben meegekregen. Het is nog even afwachten hoe onze verkoop zal evolueren met toch wel een hectisch tennisseizoen in het vooruitzicht, maar een eventuele verdere stap naar Bryo ScaleUp sluiten we zeker niet uit.”

Ben je gestart en wil je verder je zaak uitbouwen?

Ben je gestart, al dan niet in bijberoep? Of wil je op korte termijn opstarten? Hoe kun je je businessmodel verder verfijnen? Hoe zet je je in de markt? Hoe verhoog je je sales? Dan is Bryo StartUp misschien iets voor jou.

>> Schrijf je in voor onze infosessie of ontdek wat Bryo StartUp voor jou kan betekenen: 

Infosessie op 31 mei

Lees meer over Bryo StartUp

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo