Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Starter in de kijker: Str8forward

  • 11/10/2023

Voor sommigen een droom, voor anderen wellicht een uitdaging, maar voor Arthur Gizzi en Katrien Jetten de realiteit: samen met je moeder/zoon aan het roer staan in de rekruteringswereld met hun bedrijf Str8forward.  

“Niet dat we dit eigenlijk ooit van plan waren”, steekt Katrien Jetten van wal. “Ik heb een lange carrière in HR & Sales en in verschillende managementfuncties, maar vier jaar geleden besloot ik om als zelfstandige te beginnen.” Na zijn studies besloot Arthur een avondopleiding in Marketing te volgen. Tijdens deze opleiding kreeg hij de kans om een website te creëren als praktijkcasus. Deze website was bedoeld voor Katrien en het was tijdens dit project dat Arthur de dynamische wereld van rekrutering ontdekte. Hij raakte er zo door geboeid dat hij niet alleen begon te overwegen of het ook iets voor hem zou kunnen zijn, maar hij besloot het meteen uit te proberen. Het was een voltreffer. Arthur: "Rekrutering is voor mij echt de ideale job waarin je daadwerkelijk een impact kunt hebben. Je kan het leven van mensen positief veranderen, en dat sprak me enorm aan."

Vennoten, geen twee zelfstandigen

In 2020, net voor corona toesloeg, zette Arthur de stap naar fulltime zelfstandige. “Het was een uitdagende tijd, aangezien we toen vijf klanten hadden die dringend geschikte kandidaten nodig hadden. Helaas hebben al deze klanten hun opdrachten geannuleerd uit angst voor de onzekerheden die corona met zich meebracht. Dit bracht ons in een lastige positie: twee zelfstandigen zonder klanten. In plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten we om lange wandelingen te maken en diepgaande gesprekken te voeren. Tijdens deze periode beseften we dat we een gemeenschappelijke visie hadden, niet alleen voor Str8Forward als bedrijf, maar ook voor hoe we wilden dat de markt ons zag en erkende. We wilden meer zijn dan alleen maar twee individuen die toevallig samenwerkten. En zo geschiedde, in 2021 werd Str8forward een vennootschap, met sinds september 2023 twee voltijdse medewerkers."

 

“Het helpt enorm dat we beide zo’n ondernemende mentaliteit hebben, een oprechte interesse hebben in mensen en complementair zijn.” Katrien brengt haar expertise in om bedrijven te begeleiden die op zoek zijn naar langetermijn collega's. Haar focus ligt niet alleen op het vinden van geschikte kandidaten, maar ook op het begrijpen van de unieke behoeften van elk bedrijf en het bieden van de juiste service in lijn met de kernwaarden van Str8Forward. Arthur gaat zich eerder ontfermen over jongeren die net van de schoolbanken komen. “Het feit dat we ons zo kunnen inleven in de levensfase en de behoeftes van de mensen en bedrijven die we begeleiden is zeker een troef.”  

Vrijheid en jeugdige blik

Arthur neemt dit jaar deel aan het Bryo-traject voor startende ondernemers. “Er is een groot verschil tussen ondernemers-minded zijn en effectief ondernemen. Je kan ervaring hebben in het bedrijfsleven, wat wij allebei hebben, maar daarom weet je nog niet hoe je dit kan implementeren in je eigen bedrijf.” Tijdens de Bryo-sessies kan Arthur met andere, meestal jonge, ondernemers sparren rond verschillende topics waar, wat zeer verrijkend is. Ook Katrien spart met andere mensen, waardoor kennis en ervaring op een andere manier aangeboden wordt binnen het bedrijf. Vrijheid is dan ook iets wat voor Arthur zeer belangrijk is en wat hij van zijn moeder altijd heeft gekregen. “Ik mag met mijn gezicht tegen de muur botsen. Dit zorgt ervoor dat ik me daarna kan omdraaien en een andere oplossing zoeken.” Ook hebben ze een blindelings vertrouwen in elkaar en hebben ze geen tijd moeten steken in het elkaar beter kennen. Katrien apprecieert dan weer de jeugdige blik van haar zoon. “Het is zo verfrissend om zijn mening te horen en om een jonge sparringpartner te hebben. Zo kan ik mijn kennis doorgeven, maar word ik ook gechallenged.”

Tips voor ondernemers  

Katrien: “Laat je begeleiden door mensen die ook ondernemer zijn. Vaak heb je als ondernemer veel passie, maar weet je praktisch niet altijd hoe je verder moet met alle facetten van je bedrijf. Mensen buiten je bedrijf kunnen je dan zeker helpen om te groeien.”

Arthur: “Blijf steeds leergierig, want je bent als mens en als ondernemer nooit ‘af’. En vooral: geniét van de ondernemersrit. Blijf positief en hou in gedachten waarom je met je onderneming ben begonnen. Keer bij moeilijke momenten terug naar die waarom en je zal sneller licht aan het einde van de tunnel zien.”  

Proximus