Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Start-up Staenis lonkt naar Amerikaanse markt met innovatief zelfbouwrooster voor dekvloeren

Start-up Staenis lonkt naar Amerikaanse markt met innovatief zelfbouwrooster voor dekvloeren

  • 17/05/2023

Met het nieuwe egalisatierooster van Bryo alumni Staenis kunnen doe-het-zelvers en kleine zelfstandigen in de bouw nog eenvoudiger en veel goedkoper 'egaline' leggen. Het innovatieve zelfbouwsysteem dat de start-up ontwikkelde, maakt een gegarandeerd strakke uitvlaklaag mogelijk en zorgt voor een pak minder stress bij het plaatsen. Staenis wil na de grootste Europese landen nu ook graag de Amerikaanse bouwmarkt democratiseren. 

 

'Chapen' voor doe-het-zelvers

Een ondervloer of een dekvloer leggen – ‘chapen’ in de volksmond – is iets waar de meeste doe-het-zelvers zich niet aan wagen. Staenis brengt daar sinds enkele jaren verandering in. De Oost-Vlaamse start-up ontwikkelde een systeem om zelf snel en eenvoudig een vloeropbouw te plaatsen. Je plaatst het rooster, vult het op met het juiste materiaal en vlakt het uit. Omdat het rooster blijft zitten, wordt de kans op scheuren en barsten ook nog eens een pak kleiner. Bovendien laten de verschillende vakken van het rooster toe om de vloeropbouw te spreiden over verschillende dagen, wat bij de klassieke manier van werken geen optie is.

Door de eenvoud en de flexibiliteit van het zelfbouwrooster maken niet alleen doe-het-zelvers en klussers gebruik van het systeem. Ook professionele bouwbedrijven hebben de weg naar de Staenis-vloeren gevonden.     

Staenis innovatief bouwpakket

Het nieuwe egalisatierooster van Staenis

USP

“Het grote verschil is dat je de dekvloer nu ook kan uitvlakken tussen 1 en 5 centimeter”, verduidelijkt Tom Staenis, mede-oprichter van Staenis en gewezen Belgisch kampioen Tegelzetten. “Zo’n dunne uitvlaklagen waren voordien echt specialistenwerk. Met ons nieuwe egalisatierooster maken we die ook toegankelijk voor mensen zonder ervaring in de bouwsector. Een tweede belangrijke troef is dat ons systeem het mogelijk maakt om gewone chape te gebruiken in plaats van de veel duurdere egaline. Zo wordt de dekvloer tot zes keer goedkoper dan de traditionele systemen.”

Staenis in gebruik
Tom Verstaen, co-founder Staenis

 

80.000 vierkante meter Staenis-vloeren

Zo’n 3.000 particulieren en professionals legden al voor meer dan 80.000 vierkante meter (een twintigtal voetbalvelden) aan Staenis-vloeren. De klanten bevinden zich in België, Nederland, Frankrijk en ondertussen ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 
 
In 2023 wil Staenis die internationale expansie verder versnellen, legt mede-oprichter Daisy Bohyn uit. “We willen onze groei dit jaar verdubbelen naar 1 miljoen euro. We voeren momenteel volop gesprekken om ook op de Amerikaanse markt actief te worden. Daarnaast zetten we sterk in op duurzaamheid en willen we ook een nieuw circulair product lanceren.”    

Daisy Bohyn, co-founder Staenis
Daisy Bohyn, co-founder Staenis

Het Staenis-egalisatierooster is online verkrijgbaar via de webshop. Via de calculator kan je hoeveelheden berekenen en een offerte aanvragen. 
    

Bekijk zeker ook volgende opleidingen

Wil je meer weten over ons startersaanbod?

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Contactpersoon

Elise Van de Velde

Jong Ondernemen - Info & Advies