Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Start-up Antwerp brengt alle Antwerpse startersinitiatieven samen

Start-up Antwerp brengt alle Antwerpse startersinitiatieven samen

  • 20/04/2022

Antwerpen en de brede regio op de kaart zetten als de starters hotspot van Vlaanderen;  dat is de ambitie van Start-up Antwerp, een nieuw initiatief van Universiteit Antwerpen en Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Dit nieuwe platform wil alle start-ups, verschillende startersinitiatieven en gevestigde ondernemingen in de regio met elkaar in contact brengen. Start-up Antwerp is vanaf vandaag, woensdag 20 april, online. Op 30 mei vindt het officiële lanceringsevent plaats.

Meer dan twintigduizend nieuwe ondernemingen vonden in 2021 de weg naar Antwerpen. Een stijging met bijna negen procent ten opzichte van het jaar daarvoor én een nieuw record. ‘De contacten van die start-ups blijven meestal beperkt tot de eigen bubbel, waardoor ze vaak opportuniteiten mislopen’, klinkt het bij de initiatiefnemers van Start-up Antwerp. ‘Door incubatoren en andere startersinitiatieven samen te brengen, willen we nog meer kruisbestuiving en samenwerking tussen start-ups faciliteren.’

De ambassadeurs

Vijf bekende namen in de Antwerpse ondernemerswereld zetten mee hun schouders onder dit project als ambassadeurs van Start-up Antwerp: Filip Smet (CEO van AMOTEK Technologies), Stéphanie Ouachan (CEO van Striktly), Matthias Browaeys (CEO van WinWinner), Mo Lamkoref (CEO van Momade Cupcakes) en Dennis De Cat (managing partner van Upthrust).

Deze ambassadeurs hebben door de jaren heen niet enkel een groot netwerk opgebouwd, maar hebben ook de nodige knowhow over ondernemerschap in huis. Op donderdag 21 april lanceert Start-up Antwerp een wekelijkse podcast waarin de ambassadeurs starters meenemen in hun ondernemersverhaal en hun beste tips. Verder staan er maandelijkse pitchsessies, netwerkmomenten en speeddates met gevestigde ondernemingen gepland. ‘Kom naar buiten met je idee, bouw je netwerk uit en spreek dat ook aan. Dat is onze centrale boodschap’, zegt ambassadeur Matthias Browaeys.

Tijdens het lanceringsevent op 30 mei gaan de ambassadeurs van Start-up Antwerp in een panelgesprek dieper in op hun uitdagingen in het ondernemerschap, hun grootste successen en hun toekomstvisie.

Meer info vind over het lanceringsevent 'Kickstart by Start-up Antwerp' vind je op deze webpagina.

Contactpersoon

Lien Vanreusel

Community builder

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende