Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Stap dichter bij herinrichting van de Ring rond Brussel

Stap dichter bij herinrichting van de Ring rond Brussel

  • 27/01/2024

De Vlaamse regering stelde het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) ‘Ruimtelijke herinrichting van de Ring rond Brussel (R0) – deel noord’ principieel vast. De principiële vaststelling komt er nadat de adviezen uit het openbaar onderzoek over het ontwerp-GRUP zijn verwerkt.

De voorgedragen gekozen combinatie van alternatieven en varianten bepaalt het kader van het GRUP. Zo voorziet men onder meer een parallelstructuur in twee zones, worden de op - en afritten herschikt om weefbewegingen te beperken en een veilige ring te creëren. Ook pakt de Werkvennootschap onveilige punten aan, is er voldoende aandacht voor openbaar vervoer en versterkt men het fietsnetwerk.

“We juichen de principiële vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan van de ring rond Brussel toe en vragen om voort te maken met de volgende stappen zoals het advies van de Raad van State. Dit is een belangrijke stap in het proces om de ring klaar te maken voor een duurzame toekomst en er valt geen tijd te verliezen door en tussen ellenlange procedures. De Ring rond Brussel is zo een belangrijke as voor onze ondernemers en het is van cruciaal belang dat de mobiliteitsdoorstroming optimaal kan plaatsvinden, reageert Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Vlaams-Brabant.

Contactpersoon

Helena Polfliet

Adviseur Belangenbehartiging Noord-Rand & Woordvoerder Politiek Memorandum Luchthaven

Dyls februari2024
Proximus