Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Staf Aerts (Groen) inspecteert houtwerven bij Beneens Bouw en Interieur

Staf Aerts (Groen) inspecteert houtwerven bij Beneens Bouw en Interieur

  • 27/08/2021

Op woensdag 25 augustus ging Staf Aerts (Groen) op zomerstage bij Beneens, een bouw- en interieurbedrijf in Olen. Beneens is pionier in duurzaam en circulair bouwen. De match tussen bedrijf en politicus zat dus helemaal goed!

Duurzaam bouwen is de toekomst. Tijdens de stagedag kregen we een unieke inkijk in vele vernieuwende duurzame concepten van de toekomst. En daar hoeft esthetiek niet voor in te boeten!

We werden ontvangen door Joeri Beneens, CEO van het familiebedrijf met meer dan 150 medewerkers. We bezochten de werkplaats waar vakmannen ramen maakten, kasten vorm gaven en hout bewerkten. De ongelofelijke passie en het onophoudelijke ondernemerschap van Joeri waren inspirerend.

In de namiddag bezochten we enkele werven die als toonbeeld kunnen dienen voor duurzaam bouwen. Vooral Kamp C, hét centrum voor duurzaamheid en innovatie in de bouw, sprong in het oog. Dit project kunnen we beschouwen als een proeftuin waar de meest innovatieve technieken worden toegepast. Het zal dienen als incubator en bedrijvencentrum.

Bedankt aan iedereen die de stage mogelijk heeft gemaakt!

Proximus
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering