Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Stad Aarschot treft nieuwe coronamaatregelen

Stad Aarschot treft nieuwe coronamaatregelen

  • 18/03/2020

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan treft de stad Aarschot nieuwe maatregelen. We zetten ze op een rijtje.

Diensten in stadhuis werken uitsluitend op afspraak

Vanaf woensdag 18 maart 2020 om 12 uur en tot nader order werken alle diensten in het stadhuis van Aarschot uitsluitend op afspraak. Het stadhuis is gesloten en alleen toegankelijk voor wie een afspraak heeft. Afspraken worden uitsluitend gemaakt wanneer dit dringend en noodzakelijk is.

Wijziging openingsuren Sociaal Huis

Vanaf donderdag 19 maart tot en met vrijdag 3 april 2020 is het Sociaal Huis enkel nog open op maandag en donderdag van 8.45 uur tot 11.45 uur en van 13.15 uur tot 16 uur.

Dienst Welzijn enkel beschikbaar op afspraak

Het loket van de dienst Welzijn wordt gesloten. Vanaf donderdag 19 maart tot en met vrijdag 3 april 2020 zal deze dienst uitsluitend op afspraak werken.

Opvordering mondmaskers ten voordele van rusthuizen en huisartsen

Ook heeft burgemeester Gwendolyn Rutten beslist om alle ademhalingsbeschermings- of eendenbekmaskers van het type ffp1 - chirurgische maskers, ffp2 en ffp3 op het grondgebied van Aarschot op te vorderen ten voordele van de rusthuizen en huisartsen.

“De urgentie en het risico voor de volksgezondheid door het coronavirus vragen om voldoende mondmaskers. De normale leveringskanalen kunnen de voorraden vandaag niet op peil houden. Het is van primordiaal belang dat de huisartsen en rusthuizen over het nodige beschermingsmateriaal beschikken om de eerstelijnszorg te garanderen.”

Gwendolyn Rutten, burgemeester Aarschot
imu - vzw - obd
Proximus
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel