Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Spoedcursus 'labomedewerker' voor Groen-voorzitter Nadia Naji bij Janssen Pharmaceutica

Spoedcursus 'labomedewerker' voor Groen-voorzitter Nadia Naji bij Janssen Pharmaceutica

  • 18/09/2023

Janssen Pharmaceutica in Beerse kreeg gisteren Nadia Naji over de vloer. De covoorzitter van Groen bracht een bezoek in het kader van de Voka Zomerstages, die ook in september verder lopen. Naji kreeg onder andere een spoedcursus als labomedewerker.

Handen uit de mouwen. Dat is het motto, op de Voka Zomerstages. Bedoeling is om een politicus zelf te laten ervaren hoe het is om te werken in een bedrijf. Zo mocht Nadia Naji, covoorzitter van Groen, meewerken in één van de labo's van Janssen Pharmaceutica. "Heel mijn beeld van chemie is in één keer veranderd", liet Naji weten. De moderne machines en nieuwe innovaties hebben indruk gemaakt op de covoorzitter.

Duurzaamheid, talent en innovatie. Die drie elementen stonden centraal tijdens de Voka Zomerstage. "Het aantrekken van talent blijft een uitdaging. Elk jaar trekken we zo'n 100 medewerkers aan van buiten België. Die open cultuur wil het bedrijf verder blijven uitspelen", zegt Tom Aelbrecht van Janssen Pharmaceutica.

Naji kreeg ook de nieuwe geothermiecentrale te zien, die op 16 oktober wordt ingehuldigd. De installatie warmt de site op met aardwarmte. Hierdoor zal Janssen Pharmaceutica haar CO2-uitstoot met 30 procent kunnen reduceren.

spoedcursus

 

Wim Brillouet

Manager Belangenbehartiging & Woordvoerder

Full bio of Wim Brillouet