Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Shapes Metalworks: "Evolutie naar totaalpartner voor onze klanten"

Shapes Metalworks: "Evolutie naar totaalpartner voor onze klanten"

  • 14/12/2023

Publireportage - Bedrijvencontactdagen stand 4286

Co-engineering, plaatbewerking, verspaning, lassen, buislaseren, natlak- en poederlakafwerking én montage: sinds kort kan het allemaal bij Shapes Metalworks. Dankzij een recente participatie en overname groeit de door Dirk Haerinck en Fritz Walcarius gerunde onderneming uit tot een partner die klanten een allesomvattende service aanbiedt.

Shapes Metalworks: "Evolutie naar totaalpartner voor onze klanten"

Shapes Metalworks ontstond 10 jaar geleden uit de fusie van Shapes Subcontracting (Roeselare) en FP Metal (Gullegem). “Sinds die dag hebben we continu verder gewerkt aan onze strategische visie om klanten maximaal te ontzorgen op vlak van metaalbewerking. De integratie van de in 2019 overgenomen verspaningsbedrijven Protech en Giropan was een eerste stap in dat verhaal. Dit jaar vullen we dat aan met 2 essentiële puzzelstukjes. Sinds kort hebben we een participatie van 50% in Poedr, een familiebedrijf uit Wielsbeke dat zich specialiseert in poederlakken. Daarnaast hebben we ATT (Advanced Tube Technology) uit Roeselare overgenomen. Die onderneming geniet een ijzersterke reputatie in buislaseren.” 

In 2021 verhuisde de Roeselaarse vestiging van Shapes Metalworks naar Kuurne. “Het terrein van 30.000 m², waarvan 14.000 m² bebouwd én met een hoogte van 10 meter, is een godsgeschenk om onze interne processen verder te optimaliseren en uit te bouwen. We blijven ook actief in Gullegem, waar we aan de overzijde van onze vestiging dit jaar extra gronden hebben gekocht voor toekomstige schaalvergroting van de productieruimte met 6.500 m². Alles bij elkaar zijn we in 10 jaar tijd zowel omzetmatig als in personeel verdrievoudigd: circa 140 mensen zorgen voor een geconsolideerd zakencijfer van 30 miljoen euro.”

Elke fase

Het bedrijf staat klanten bij in zowat elke fase van het proces. “Via co-engineering helpen we klanten bij het design van hun stukken, zodat we die sneller én budgetvriendelijker kunnen fabriceren. Eenmaal de stukken gemaakt én afgewerkt zijn, kunnen we ze ook deels monteren, weliswaar zonder integratie van elektronica of pneumatische onderdelen. Maandelijks behandelen we 8.000 unieke stukken, vooral in kleine en middelgrote series. Op die manier blijft het werk plezant en uitdagend voor onze uitstekend geschoolde medewerkers en kennen we amper verloop. De combinatie van hun knowhow en vaardigheden met verdere investeringen in digitalisering en robotisering laat toe om nog meer toegevoegde waarde te creëren”, besluit Dirk Haerinck.

www.shapesmetalworks.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie