Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Douglab: Bruggenbouwer tussen digitale oplossingen

Douglab: Bruggenbouwer tussen digitale oplossingen

  • 14/12/2023

Publireportage - Bedrijvencontactdagen stand 4177

Bedrijven via kleine maatwerkoplossingen helpen met doordachte digitalisatie van processen: dat is de corebusiness van Douglab. Het ervaren team rond oprichter en eigenaar Lander Vanderstraeten-Sintobin creëert missende puzzelstukjes bovenop grotere platformen, om processen écht efficiënter te maken.

Douglab: Bruggenbouwer tussen digitale oplossingen

“Als ondernemingen willen digitaliseren, doen ze dat vaak voor afzonderlijke processen: ze investeren bijvoorbeeld eerst in een boekhoudpakket, vervolgens in een CRM, ERP of andere tools”, legt Lander Vanderstraeten-Sintobin uit. “Daardoor zitten ze na verloop van tijd met een wildgroei aan losstaande systemen, die onderling niet communiceren én elk afzonderlijk data beheren. Anderen beperken zich tot het digitaliseren van hun huidige processen zonder daar vooraf grondig over na te denken, of kopen standaardoplossingen aan die geen rekening houden met de specifieke noden van het bedrijf.” 

Dat kan beter, weten ze bij Douglab. “Onze specialisatie is de creatie van vaak kleine en echt budgetvriendelijke maatwerkoplossingen bovenop bestaande platformen. We kunnen echt alles automatiseren, op maat van de klant, volgens zijn specifieke noden, zodat hij tijd én geld uitspaart. Zo worden processen eenvoudiger, vereisen ze minder of zelfs geen manueel werk meer én daalt de foutenmarge drastisch. Dat doen we vanuit een volledig onafhankelijke insteek en zonder licenties: wat wij maken, is 100% van en voor de klant. Het helpt hem het maximum uit zijn digitale investeringen halen en een stap vooruit te zetten.” 

Innovatieve voorstellen 

De no-nonsense-aanpak en het één-op-één-contact laten Douglab toe snel te schakelen en binnen een korte termijn een erg relevante oplossing op te leveren. “Die oplossing kan erg gevarieerd zijn. Denk maar aan een klantenportaal, een bestel- of communicatieplatform, een verhuurapp, een automatische planningtool, visualisatie, dataverzameling en -rapportering, productconfiguratoren, bestelzuilen of andere voting- en shopmogelijkheden binnen de b2b- of b2b2c-sfeer.” 

Douglab bestaat al geruime tijd en bouwde onder meer al b2b-dealerplatformen voor Bizbike, Edgard & Cooper en Mooof, een 3D toer-visualisatie voor Lago Kortrijk, de voting-app voor Miss België, frontend-systemen voor verhuur en garantieregistratie, een bestelzuil voor pop up-winkels, enzovoort. “Het is cruciaal om de noden van de klant aandachtig te analyseren en, door out of the box te denken, een innovatief voorstel te lanceren dat voor meerwaarde zorgt. Voor een echt succesvolle implementatie, voorzien we voor de gebruikers ook een heel praktijkgerichte training.”

www.douglab.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie