Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Soms hebben we net zoals een smartphone nood aan een update”

“Soms hebben we net zoals een smartphone nood aan een update”

  • 24/05/2022

Bryo-deelnemer Marilien Poelmans richtte een jaar geleden de Mindset Shift Academy op. Als Mindset Mentor stimuleert ze anderen om te geloven in het eigen potentieel en herprogrammeert ze als het ware je zelfbeeld. Want wie ter plaatste blijft trappelen, komt er vaak niet meer aan toe om zelf eigenhandig de resetknop in te duwen. Aan de hand van een roadmap naar succes begeleidt Marilien haar klanten bij het doorbreken van een ingebeeld plafond. Anders leren denken en komaf maken met oude gewoontes spelen een essentiële factor in dit proces.

Mariliens mentoringtrajecten steunen op een schijnbaar eenvoudig principe: neem de volledige controle over je eigen leven. Hoewel velen dit motto ter harte nemen, slaagt niet iedereen erin om het te vertalen naar de praktijk. Zonder het te beseffen, belemmeren slechte gewoontes en een gebrek aan zelfvertrouwen onze persoonlijke ontwikkeling. We geraken geconditioneerd en menen op onze limieten te botsen.  

“Veel van mijn klanten kampen met innerlijke onzekerheden. Door te weinig te geloven in hun eigen kunnen, saboteren ze zichzelf. Dit weegt op hun prestaties en werkt onder meer uitstelgedrag, besluitloosheid en angst in de hand”, vertelt Marilien. “Daarom werk ik met mijn klanten altijd gericht naar een specifiek doel. Zo nemen ze opnieuw het heft in handen en leren ze hun volledig potentieel te benutten.”

Ook Marilien stelde in haar persoonlijk leven vast dat er een verandering in haar denkpatroon nodig was om moeilijke momenten te overwinnen. De kracht om zulke veranderingen te realiseren, vond ze in het Thinking Into Results Program, een methodologie ontwikkeld door zelfhulpcoach Bob Proctor.

Momentum

In 2020 startte Marilien de opleiding aan het Proctor Gallager Institute. Ze behaalde er de titel van Mindset Mentor. Kort erna ging het land op slot en verbleven we collectief in ons kot. Zoals vele ondernemers greep ook zij dit momentum aan om een sprong te wagen en richtte ze een jaar later de Mindset Shift Academy op.

“Tot voor kort stond ik aan het hoofd van de afdeling marketing-communicatie bij een groot Belgisch bedrijf. In die functie was ik constant bezig met begeleiden en ondersteunen. Die intensiteit had veel impact op me. Na de ene meeting stond de volgende alweer klaar. Zo kon ik pas laat op de dag de rest van mijn werk doen. Toen heb ik mezelf de vraag gesteld: blijf ik meedraaien in deze tredmolen of ga ik mijn kennis over de kracht van een positieve mindset - en hoe dit permanent je leven kan verbeteren - delen met anderen?”

Update

Marilien legt uit hoe we door allerhande ervaringen uit het verleden en impressies uit ons dagelijks leven geconditioneerd geraken. Het keurslijf waarin we vervolgens belanden, voelt wel vertrouwd aan, maar heeft niet altijd een gunstige uitwerking op onze prestaties en zelfbeeld. Wie hierdoor op zijn limieten botst, blijft vaak ter plaatse trappelen. Wie de drang voelt om zijn leven te veranderen en te verbeteren, zal volgens Marilien daarin slagen door een nieuwe betere versie van zichzelf te ontwikkelen.

“Onze smartphones hebben regelmatig een update nodig, anders blijf je zitten met een verouderde versie. Dat geldt ook voor mensen, alleen verloopt die update minder vlot”, weet Marilien. “Met de Mindset Shift Academy help ik mijn klanten zichzelf te herprogrammeren. Zo zorg ik ervoor dat ze opnieuw kunnen groeien, zowel op vlak van bewustzijn als zelfkennis. Wie meer controle heeft over zijn gedachten, kan ook positiever in het leven staan. Zo kan je vanuit je eigen potentieel en kracht werken om een vooropgesteld doel te bereiken.”

Van zolderkamer naar kantoorruimte

De afgelopen jaren braken we noodgedwongen met onze gewoontes. Door het coronavirus mochten we alle vanzelfsprekendheden voor onbepaalde duur opbergen. Dagelijks naar het kantoor trekken, stond opeens niet meer op de planning. Vaarwel smalltalk tijdens de koffiepauze en welkom kat voor de camera of babygehuil op de achtergrond tijdens de meeting. 

“Er valt weinig goeds te vertellen over het coronagebeuren, maar het heeft ons wel doen groeien als mens. We toonden ons flexibel en creatief. Denk maar aan alle zolderkamers die werden omgebouwd tot bureauruimtes”, haalt Marilien aan. “Ook leidinggevenden moesten leren loslaten en hun werknemers blind vertrouwen. Dat bleek uiteindelijk ook te werken. Hierdoor zijn zowel werknemer als werkgever vanop afstand naar elkaar toegegroeid. Ik hoop dat we hieruit iets leren en we allemaal een goede balans vinden tussen thuis en op kantoor werken.”

Een nadeel is wel dat de scheiding tussen werk en privé voor sommigen volledig verviel. Een werkdag afronden door het kantoor te verlaten, was niet meer aan de orde. Volgens Marilien kan dit ook een oefening zijn in het bewust worden van 
je handelingen en gewoontes aanleren die op een positieve manier je prestaties beïnvloeden. 

“Of je nu thuis of op kantoor werkt: las tijdig een (scherm)pauze in en gebruik die tijd om bijvoorbeeld even de benen te strekken. Ik raad het zelfs aan om zulke pauzes in je agenda te plannen. Nadien ben je fris en geïnspireerd om je werk te hervatten. Zulke pauzes doen wonderen en zorgen ervoor dat je efficiënter werkt”, vertelt Marilien. 

Kwalitatieve contacten

Marilien heeft een duidelijk beeld van hoe ze haar onderneming wil leiden, maar gelijktijdig wil ze ook leren van andermans ervaringen. Intussen volgt ze een Bryo Start-Up traject waar ze naar eigen zeggen ‘een sympathieke groep startende ondernemers’ vervoegt. 

“Zowel de interactie tussen de deelnemers als de begeleiding vind ik super. Als deelnemer krijg je informatie over zaken waar je niet zonder kan als starter. Thema’s als sales, leadgeneration en positionering worden behandeld in aparte workshops en op maat aangebracht”, vertelt ze. “Ik leer veel door ervaringen uit te wisselen en te ontdekken hoe anderen iets aanpakken. Tenslotte blijf je door zo’n traject werken aan je netwerk. Vaak kom je de deelnemers ook tegen op andere Voka-events en dat helpt je business ook vooruit. Kortom, erg kwalitatieve contacten.”

Conform met Thinking Into Results stelt Marilien ook voor zichzelf doelen voorop. Ze steekt haar ambitie dan ook niet onder stoelen of banken. “Ik wil met mijn Mind Shift Academy een begrip worden in België en zelfs Europa. Ik geloof er echt in dat mensen hun leven kunnen verbeteren door die zogenaamde upgrade. Het is mijn ambitie om dit jaar nog zoveel mogelijk mensen te versterken en te begeleiden in hun traject naar succes.”

 

Is jouw onderneming klaar voor de volgende fase en wil je je groeipotentieel volledig benutten? Maak dan kennis met Bryo StartUp: scan de QR-code en ontdek wat de Bryo-trajecten kunnen betekenen voor jouw onderneming. 

Ontdek Voka Bryo 

Logo vlaio

Contactpersoon

Sofie Vermeir

Adviseur Bryo Starten / Snelle Groei

Proximus

Artikel uit publicatie