Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Sociale vastgoedvennootschap Inclusio trekt naar de beurs

Sociale vastgoedvennootschap Inclusio trekt naar de beurs

  • 17/12/2020

Vastgoedvennootschap Inclusio zit voortaan op Euronext Brussel. De beursintroductie bracht 60 miljoen euro op tegen een prijs van 21,40 euro per aangeboden aandeel, wat resulteerde in een initiële beurskapitalisatie van ongeveer 153 miljoen euro. Degroof Petercam, dat mee aan de wieg stond van dit sociaal vastgoedproject, heeft de beursintroductie van Inclusio mee begeleid. 

Inclusio is een Belgische vastgoedvennootschap met uitgesproken sociale ambities, voornamelijk actief in het residentiële segment. De onderneming vindt haar oorsprong in 2011, met de ontwikkeling van een gebouw in Brussel met de naam ‘Bon Pasteur’, dat door Degroof Petercam bij wijze van testcase werd opgericht. In 2014 bundelde de bank de krachten met twee andere partners (Kois en het Gentse Re-Vive) om Inclusio te lanceren als een onderneming voor sociaal vastgoed. 

De afgelopen jaren heeft Inclusio verschillende kapitaalrondes doorgevoerd met een groot aantal publieke en private institutionele beleggers, non-profitorganisaties en particulieren. Het leverde 92 miljoen euro op aan eigen middelen pre-IPO. Er werd in het kader van de IPO (Initial Public Offering of beursintroductie) 60 miljoen bijgetankt.  
De portefeuille is gericht op betaalbare huisvesting, de gehandicaptensector en sociale infrastructuur.

Dankzij haar unieke bedrijfsmodel biedt Inclusio vooruitzichten op een stabiel verwacht rendement in combinatie met een duurzame sociale en ecologische impact.

Meer info

imu - vzw - headoffice
Proximus
imu - vzw - salesforce
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
Advertentie VanRoey- nov
AW_Digitalisering
imu - vzw - recupel
imu - vzw - recupel
imu - vzw - obd
imu - vzw - Recupel
AW_Welt_6stappenplan