Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Sneller laden en lossen dankzij schuifdaken en -wanden

Sneller laden en lossen dankzij schuifdaken en -wanden

  • 27/03/2024

Bij Versus-Omega uit Oudsbergen produceren ze systemen om een vrachtwagen of trailer makkelijk te laden of te lossen via schuifwanden en hefdaken. Deze systemen kan je zien rondrijden van Zweden tot Zuid-Afrika, net als in Korea of Mexico. 95% van hun productie is namelijk export en dankzij hun kwaliteit en flexibiliteit bekleden ze wereldwijd een pole-position in hun sector.

Erik Rogiers reist de wereld rond naar klanten en productieplants.
Zoon Michiel staat in voor aankoop en productie. De nieuwe COO Koen Cools brengt rust en structuur.

Schuif- en hefdaken
In 2005 startte Erik Rogiers met de productie van schuif- en hefdaken voor trailers. Een schuifdak schuif je manueel open zodat je de trailer van bovenaf kan beladen of lossen met een bovenloopkraan. Een hefdak zorgt er dan weer voor dat je het dak in zijn geheel 50 cm omhoog zet, waardoor het laden langs de zijkant vlot gaat en je elke cm laadruimte optimaal kan benutten. Na het laden zakt dit dak weer naar beneden en kan de chauffeur de weg op.

Flexibele zijwanden
In 2014 introduceerde Erik ook een slidersysteem voor deze trailers: hierbij kan je de flexibele zijkanten openschuiven. Deze ‘sliders’ zorgen ervoor dat men de zijkant tot 90% sneller kan beladen dan een traditionele schuifzeilwagen. Vooral in de drankenindustrie met leveringen in de stad is dit een enorm voordeel. Geen wonder dat Coca-Cola deze Versus-Omega systemen wereldwijd inzet.

Puur maatwerk 
Klanten appreciëren het dat Erik zelf, waar ook ter wereld, hen persoonlijk bezoekt. En dat hij als zaakvoerder on the spot kan beslissen over aanpassingen op maat van de klant. Een aantal weken later komen de gevraagde systemen netjes aan bij de klant. Daarmee staat Versus Omega bekend als superflexibel en betrouwbaar.

150 mensen in de hele groep
In België zijn er bij Versus Omega zo’n 45 mensen in dienst: de grootste helft in productie als magazijnier, logistiek medewerker, technieker. De anderen werken op kantoor in R&D, als tekenaar, ontwikkelaar, de verkoop of boekhouding. Daarnaast zijn er in totaal een honderdtal medewerkers actief in de 3 productieplants in Turkije, Budapest en Duitsland en het verkoopkantoor in Engeland.

Vrachtwagens en trailers
Thuis waren vrachtwagens en trailers een populair gespreksonderwerp. Zo kreeg zoon Michiel (29) de smaak te pakken. Hij draait al 7 jaar mee in de zaak. Michiels eerste job was dan ook meteen de nieuwe assemblagelijn in Hongarije opzetten, daarvoor woonde hij 2 jaar In Budapest.
Intussen staat Michiel in voor aankoop en de productie bij Versus-Omega en heeft hij zijn vrachtwagenrijbewijs op zak. Op termijn zal Michiel in de voetsporen van zijn vader treden en de verkoop overnemen.

Versus-Omega futureproof maken
Om alle operationele processen in goede banen te leiden en het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, trokken ze eind 2023 een COO aan in de persoon van Koen Cools. “Erik en Michiel hebben een knap traject afgelegd”, zegt Koen. “Het bedrijf is de laatste jaren fel gegroeid en die groei willen we verderzetten. Mijn rol is om meer structuur te brengen in de achterliggende processen, zoals de samenwerking tussen de verschillende plants, het personeelsbeleid en alles wat er bij een bedrijf leiden komt kijken.” Daarnaast is Koen het ideale klankbord voor zowel vader en zoon.

"Om meer structuur te brengen in de operationele processen en ons bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, trokken we eind vorig jaar een COO aan. "- Michiel Rogiers

Voka-traject - Het blijft in de familie
Michiel volgde de meeste sessies van het Voka-traject voor familiebedrijven ‘Het blijft in de familie’. Michiel: “Heel interessant vond ik dat. Je leert bij hoe het er in andere families aan toe gaat. 
Het kleurendiagram is me bijgebleven: dat gaat over de verschillende petten die je kan opzetten in een familiebedrijf: als eigenaar, familielid of collega. Ook het Family Chapter is waardevol: hierin leg je de regels vast om als familie samen te werken. Wie van de familie werkt in de zaak, hoe gaan we onszelf verlonen, vakantie nemen en dat soort zaken.”

Werken voor je familie: voor- en nadeel
Als grote voordelen van werken in een familiebedrijf noemt Michiel het feit dat je weet voor wie je werkt en je een actieve bijdrage kan leveren aan dat succes. Je krijgt snel veel verantwoordelijkheid en leert je ook flexibel op te stellen. Nadelen kunnen zijn dat je altijd goed moet presteren, want je bent de zoon van de baas. En dat het niet altijd leuk is om met je vader samen te werken. Niet evident om het niet over het werk te hebben als ze samen zijn. 

Contactpersoon

Valerie Vanhelmont

Adviseur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie