Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Snelgroeiend Vietnam is dynamische handelspartner

Snelgroeiend Vietnam is dynamische handelspartner

  • 02/07/2019

Op de eerste Ambassadeurslunch van 2019 had Voka het genoegen om de ambassadeur van Vietnam in België, Z.E. Vu Anh Quang en de Chief of Economic Department, dhr. Nguyen Canh Cuong te mogen verwelkomen.
 

De Voka Ambassadeurslunch is een samenwerking tussen Voka Metropolitan, Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en de Brussels Diplomatic Academy (VUB).

Vietnam is één van de snelst groeiende economieën in de Aziatisch-Pacifische regio met een stabiel sociaal en politiek klimaat. België is de 7de grootste handelspartner van Vietnam in de EU, met een handelsvolume van bijna 3 miljard USD tussen beide landen in 2018.

Vietnam is recent ook verkozen as een non-permanente lid van de United Nations Security Council voor de periode van 2020-2021 en Vietnam mag volgend jaar ook het voorzitterschap van de ASEAN - Association of Southeast Asian Nations – opnemen.

Als primeur mocht de Ambassadeur aan de aanwezigen ook meedelen dat de vrijhandelsovereenkomst tussen Vietnam en de EU werd goedgekeurd voor ondertekening door de raad van de Europese Unie. De ondertekeningsceremonie vond plaats op zondag 30 juni in Ho Chi Minh City in Vietnam. 
Deze handelsovereenkomst zorgt voor een vrijwel volledige afschaffing van de invoerrechten tussen beide partijen en vermindert ook de non-tarifaire handelsbelemmeringen met Vietnam. Als één van de 'nieuwe generatie' bilaterale overeenkomsten, bevat dit ook elementen als de bescherming van intellectuele eigendom, investeringsliberalisatie en duurzame ontwikkeling - inclusief engagementen om te voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs en de International Labour Organisation Conventions.

Na de speech van de ambassadeur Z.E. Vu Anh Quong mochten de ondernemers vrij vragen stellen aan de ambassadeur en aan de Chief of Econimic Department. De lunch werd afgesloten met een vrij netwerkmoment over dessert en koffie.
 

Ambassadeurslunch Vietnam

Bekijk hier alle foto's van de Ambassadeurslunch

Powered by flickr embed.

Mis onze volgende Ambassadeurslunches niet!

Wilt u ook deelnemen aan onze Ambassadeurslunches? Schrijf dan snel in via onze website:

Proximus