Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Smulders, een toonaangevende kracht in duurzame staalconstructies

Smulders, een toonaangevende kracht in duurzame staalconstructies

  • 07/12/2023

Smulders, een bedrijf gespecialiseerd in de engineering, productie, levering en montage van complexe staalconstructies, heeft zich gevestigd als een sterk internationaal merk met een duidelijke focus op duurzaamheid. Als VCDO Pioneer bij Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft Smulders een voortrekkersrol op zich genomen in het streven naar een duurzamere toekomst.

Carla Wellens, de directeur QSHE (Quality, Safety, Health, and Environment) bij Smulders, benadrukt de lange geschiedenis van het bedrijf in het prioriteren van duurzaamheid. Het begon in de civiele markt, waar het behalen van een CO2-prestatieladder een verwachting was. De betrokkenheid van medewerkers bleek snel vanzelfsprekend, wat aantoont dat duurzaamheid diep geworteld is in de bedrijfscultuur. Voor de offshore markt, waarin Smulders actief is, bood dit een uitstekende gelegenheid om verdere stappen te zetten, en het bedrijf heeft inmiddels zijn CO2-uitstoot met 55% verminderd.

Een cruciaal element van Smulders' duurzaamheidsinspanningen is de samenwerking met diverse stakeholders, waaronder klanten, leveranciers en sectorgenoten. Deze gezamenlijke inspanning richt zich op het realiseren van CO2-reductie en het delen van kennis met medewerkers. Door het Voka Charter Duurzaam Ondernemen aan te gaan, heeft Smulders niet alleen gefocust op CO2-reductie, maar ook aandacht besteed aan andere Sustainable Development Goals (SDG's), zoals biodiversiteit. Samen met Natuurpunt plant het bedrijf al enkele jaren bomen en onderzoekt het manieren om zijn sites te vergroenen.

Het behalen van het eerste certificaat in 2015 toont de toewijding van Smulders aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft dit succes behaald door de aankoop van elektrische bedrijfswagens en door slimme sturingen te implementeren op grootverbruikers. De voortdurende inspanningen hebben Smulders op het hoogste niveau gebracht.

Met de blik op de toekomst streeft Smulders naar 0% CO2-uitstoot tegen 2035. Dit doel zal worden bereikt door verdere vergroening van transport en verwarming. De impact die Smulders heeft op de sector en de maatschappij is merkbaar, en het bedrijf is vastbesloten om zijn positieve invloed voort te zetten. De vastberadenheid van Smulders om een duurzamere toekomst te creëren, geeft niet alleen voldoening aan het bedrijf zelf, maar draagt ook bij aan de bredere inspanningen om onze planeet te beschermen.

Veranker duurzaamheid in je onderneming, ontdek het Voka Charter Duurzaam Ondernemen via onderstaande button. 

Meer info