Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Smart Buildings - REC @Belcotec

  • 23/06/2022

Met maar liefst 160 aanwezigen zette de Voka Real Estate Community de zomer in woensdag. Op het programma? Smart Buildings.

Bart Gentens, COO van Aug.e, inspireerde het publiek om mee na te denken over de kansen die de energietransitie in combinatie met digitale technologieën brengt. Volgens Bart zijn slimme gebouwen namelijk de energiecentrales van de toekomst. Een energielandschap dat aan een razendtempo verandert biedt enorm veel uitdagingen en kansen. Aan de hand van het verhaal achter zijn scale-up aug.e legde Bart uit hoe zij de gebouwen van passieve consumenten naar slimme prosumenten omzetten. 
 
Vervolgens nam Peter Gorrebeeck​, Business Unit Manager​ Siemens Building Products BeLux, het woord over Smart Buildings – a holistic start at the design table. Smart buildings zorgen voor een wisselwerking met mensen, systemen en externe elementen om hen heen. Methodologisch samenwerken in ecosystemen als basis voor een slim ontwerp.
 
De Gedelegeerd Bestuurder​ van gastlocatie Belcotec,  Jan Vangeel nam ons mee op een rondleiding tussen de toepassingen van Smart building.
 

Het werd een inspirerende, zonovergoten avond. 

Kernteam

Banner kernteam 2021

 

Partners

REC banner new

 

Contactpersoon

Leen Binnemans

Manager communities