Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Slimme softwareoplossingen die werken

Slimme softwareoplossingen die werken

  • 02/05/2022

“Een flexibele en betrokken softwareontwikkelaar met oog voor productkwaliteit, én een zeer aangename persoon om mee samen te werken.” Zo omschrijft een klant Niki Steensels, zaakvoerder van Solutions@Work. Met ruim 20 jaar werkervaring op de teller weet Niki als geen ander hoe een softwareproject een echte meerwaarde kan bieden voor klanten. Door nieuwe projecten uit de grond te stampen, blijft hij zichzelf steeds uitdagen. Tijd voor een gesprek.

niki steensels

 

Niki Steensels studeerde in 2001 af als softwareontwikkelaar. Programmeren en technologie interesseerden hem al van jongs af aan. “Ik ben altijd al gefascineerd geweest door het bouwen van softwareprogramma’s die technische of zakelijke functies sneller en efficiënter kunnen uitvoeren. Ik ga graag de uitdaging aan om wensen, problemen en vragen van klanten om te zetten naar softwareoplossingen die slimmer doen werken. Na mijn studies wou ik zoveel mogelijk praktische werkervaring opdoen, van het creëren van administratieve pakketten voor lokale besturen tot het maken van software die robots aanstuurt.”

Die ambitie zette Niki snel in de praktijk om. “Als externe consultant werd ik ingehuurd als software engineer door bedrijven in uiteenlopende sectoren. Dankzij deze opdrachten deed ik een schat aan professionele ervaring op in het ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden van software. Ik koos bewust voor een brede waaier van sectoren om mijn expertise aan te bieden, van farma tot automotive. Die brede ervaring zou me achteraf erg goed van pas komen bij de opstart van mijn eigen bedrijf.”

Softwareoplossing voor vastgoedmarkt

In 2010 combineerde Niki zijn consultancyopdrachten met de ontwikkeling van een softwarepakket op maat van vastgoedmakelaars en -verhuurders: Index@Work. Wat startte als een bescheiden pakket om op een eenvoudige manier huurcontracten te kunnen indexeren, groeide snel uit tot een echte referentie in de markt. “Samen met enkele collega-ontwikkelaars startte ik Index@Work op om connecties op te bouwen in de vastgoedsector”, zegt Niki. “We hadden immers het plan opgevat om een nieuw syndicussoftwarepakket te ontwikkelen naar aanleiding van nieuwe wetgeving. Maar al snel zagen we dat onze klanten de meerwaarde van Index@Work heel erg apprecieerden. Omdat we nieuwe functionaliteiten bleven toevoegen, is het softwarepakket vandaag uitgegroeid tot het meest volledige hulpprogramma bij het verhuren van vastgoed. Momenteel zijn er versies beschikbaar voor vastgoedkantoren, rentmeesters, particuliere vastgoedeigenaars en patrimoniumvennootschappen.”

 

niki steensels

“Als aanbieder van software-oplossingen wil ik hard inzetten op het samenbrengen en visualiseren van datastromen.”

 

Harvest Yields: op maat van fruittelers

In 2018 liet Niki Index@Work in handen van een medewerker, die op eigen kracht het project voortzette. Op die manier kon hij vanuit Solutions@Work zijn tanden zetten in een nieuwe softwaretoepassing, ditmaal op maat van fruittelers. De naam van het nieuwe pakket? Harvest Yields. Niki legt uit hoe deze oplossing tot stand kwam. “Harvest Yields biedt telers een dashboard aan waarmee ze in realtime de rentabiliteit van hun bedrijf kunnen opvolgen. Een van onze klanten – actief in de fruitteelt – pushte ons om het programma breed uit te rollen in de markt. In deze economisch woelige tijden – met schaarse werkkrachten, stijgende grondstofprijzen en tekorten aan onder meer meststoffen en andere producten – is het voor fruittelers superbelangrijk om de loon- en plukregistratie zo efficiënt mogelijk aan te pakken en duidelijk in beeld te brengen. Met Harvest Yields bied ik hen de kans om de uren-, pluk- en teeltregistratie maximaal te automatiseren, waardoor ze de loonadministratie van hun vaste en tijdelijke personeel correcter kunnen uitvoeren. Bovendien reikt ons softwarepakket ook tools aan om een correcte verloning te geven aan plukkers, die de fruittelers zelf ook dagelijks kunnen opvolgen.”

Dashboard met kerncijfers

Op basis van zijn jarenlange ervaring is Niki – samen met enkele gepassioneerde medewerkers – erin geslaagd om een uniek softwareprogramma te lanceren dat gebruikers slimmer én efficiënter doet werken. “Ik ben erg trots op deze toepassing, omdat het onze klanten de nodige ruimte geeft om te focussen op hun kerncijfers en -activiteiten. Van tijdsregistratie tot personeelsbeheer en van kilo- en plukregistratie tot rentabiliteitsanalyse: we blijven volop sleutelen om een zo klantgericht mogelijke oplossing aan te bieden.”

Het vak van softwareontwikkeling staat nooit stil. Dat beseft Niki maar al te goed: “Ik wil professioneel blijven groeien. Vooral op het vlak van het samenbrengen en visualiseren van databronnen en -stromen zie ik erg mooie uitdagingen voor de toekomst. Binnen Harvest Yields kunnen we bijvoorbeeld data van sproei- en meststoffen gedetailleerd registreren, combineren en analyseren, zodat telers écht inzicht krijgen in verbruik, kost, opbrengst en rendement van hun percelen. Hier wil ik samen met mijn collega’s bij Solutions@Work verder aan werken.” 

Voka als begeleider en klankbord

Naast zijn drukke werkzaamheden als consultant en softwareontwikkelaar maakt Niki graag tijd vrij voor de opleidingstrajecten en netwerkactiviteiten van Voka – KvK Limburg. “In 2014 sloot ik aan bij het Bryo-traject van Voka. Die community leverde me heel wat boeiende nieuwe contacten en interessante zakelijke ideeën op. Enkele jaren later schaalde ik dit letterlijk op via Voka ScaleUp. Ik was immers op zoek naar tips en adviezen om mijn bedrijf op een professionele manier verder uit te bouwen, inclusief synergieën met andere partners. Dankzij Voka ScaleUp ontmoette ik interessante collega-ondernemers uit andere sectoren, wat erg verrijkend was.”

“Ik neem ook regelmatig deel aan de maandelijke trainingssessies die via Voka ScaleUp georganiseerd worden. Hierdoor houd ik mijn professionele kennis op peil en ontdek ik hoe ik mijn soft skills verder kan uitdiepen. Erg boeiend!” 

Startende ondernemers:met Bryo geslaagd

Als beginnende ondernemer heb je vaak nood aan extra begeleiding en praktijktips om jouw zaak – met bijbehorende producten of diensten – succesvol uit de startblokken te doen schieten.

Bryo, de Voka-community voor startende ondernemers, biedt je extra gemoedsrust en comfort. Als deelnemer aan Bryo krijg je begeleiding bij alle uitdagingen die op je weg liggen bij de opstart en groei van je eigen start-up. Naast de bijeenkomsten brengen we jou in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders. Met individuele vragen kan je ook steeds terecht bij jouw Bryo-coach.

Maak nu kennis met onze verschillende trajecten StandUp, StartUp en ScaleUp voor een startersbegeleiding op maat!

Meer info: klik hier
 

Contactpersoon

Joeri Stoop

Senior adviseur eigenaars-ondernemers

Artikel uit publicatie