Skip to main content
  • Nieuws
  • Slimme en georganiseerde arbeidsmigratie kan u helpen om vacatures in te vullen!

Slimme en georganiseerde arbeidsmigratie kan u helpen om vacatures in te vullen!

  • 06/03/2020

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), Voka Oost- en West-Vlaanderen, Agoria en VDAB werken samen om de aanwerving van Afrikaanse talenten te vergemakkelijken.

Verschillende economische sectoren in België kampen met structurele tekorten aan arbeidskrachten. Ondanks de voortdurende inspanningen om werklozen te activeren, blijft het vinden van extra geschoolde profielen een grote uitdaging voor heel wat bedrijven. Het MATCH-project heeft als doel deze bedrijven te helpen bij het aantrekken van buitenlands talent. Binnen dit vraaggestuurd economisch migratieproject zullen we de aanwerving van hooggekwalificeerde arbeidskrachten uit Senegal en Nigeria vergemakkelijken. Deze twee landen hebben namelijk een overschot aan hoogopgeleide werknemers, in het bijzonder in de innovatie- en technologiesectoren.

Hoe kunt u gebruikmaken van het MATCH-project?

  • U stuurt ons uw vacatures voor hooggekwalificeerde technische profielen. Op basis van de vacatures van geïnteresseerde Belgische bedrijven, zal een aanwervingsproces worden opgestart in Senegal en Nigeria. Geïnteresseerde kandidaten zullen vooraf gescreend worden door een selectiepanel bestaande uit de lokale arbeidsmarktagentschappen, IOM en VDAB.
  • We begeleiden u bij het selectieproces en zorgen ervoor dat aan de hoogste aanwervingsnormen voldaan wordt (inclusief technische vaardigheden en kennis van het Engels/Frans). Vervolgens zal het selectiepanel de Belgische bedrijven voorzien van de top 5 beste kandidaten. De bedrijven voltooien dan het aanwervingsproces (zonder verplichting tot aanwerving) door de kandidaten te ontmoeten, (Skype) interviews te houden of hun vaardigheden te testen.
  • IOM en VDAB zorgen voor de administratieve en logistieke voorbereiding, alsook de opleiding van de kandidaten vóór hun vertrek naar België.

Wilt u meer weten? Neem dan deel aan een van onze workshops op donderdag 23 april of donderdag 7 mei 2020. Hiervoor kunt u contact opnemen met:

Graag informeren wij u ook over de Prinselijke missie naar Senegal van 7 t.e.m. 10 juni 2020, georganiseerd door Flanders Investment & Trade, AWEX, HUB.Brussels en Agentschap Buitenlandse Handel. Het programma en de link om in te schrijven kunt u hier vinden. Registreren kan tot 14 maart 2020. Na 14 maart wordt er ad hoc per inschrijving beslist.

Aansluitend kunt u ook deelnemen aan het Forum van Dakar over innovatie en samenwerking in veelbelovende sectoren in Senegal van 9 t.e.m. 11 juni. Meer details over het programma en de inschrijving kunt u hier vinden. Registreren kan tot 16 maart 2020.

Voka Oost-Vlaanderen     Voka West-Vlaanderen     IOM     Agoria     VDAB     Eurochambers

Europa     Europa tekst

Contactpersoon

Els Delaere

Innovatie - Arbeidsmarkt - Duurzaam Ondernemen

Advertentie Festival van Vlaanderen
Streekfonds Oost-Vlaanderen