Skip to main content
  • Nieuws
  • SD Worx: Met het bootje naar het werk

SD Worx: Met het bootje naar het werk

  • 25/02/2021

Flexibiliteit, mobiliteit en hybride werken zitten ingebakken in het HR-beleid van HR-dienstenleverancier SD Worx. “Plaats- en tijdonafhankelijk werken behoort al jaren tot onze cultuur. Daarom werken onze medewerkers hier graag”, zegt HR-manager Ellen Claes. Een van de vervoersmodi waarvan zij gebruik maken is de Waterbus. Dat maakt hen mede een 'Baanbrekend werkgever'.
 

Op een innovatieve manier omgaan met mobiliteit en hybride werken. Dat is de essentie van het Future of Work beleid van SD Worx. “Onze werkuren zijn flexibel in functie van de klant, de teamplanning en de individuele collega. We bieden nagenoeg iedereen de mogelijkheid om van thuis uit of in een satellietkantoor te werken. Vaste momenten om te connecteren met het team op een afgesproken locatie blijven echter noodzakelijk. Flexibiliteit en autonomie staan voorts in de top drie van waarom medewerkers graag bij ons aan de slag zijn. Dat stimuleert ook onze creativiteit en innovatie als beleidsmakers”, zegt Ellen Claes.
 

Op een innovatieve manier omgaan met mobiliteit en hybride werken. Dat is de essentie van het Future of Work beleid van SD Worx.

Ellen Claes

Well-being

“Tegelijk brengt dat ook uitdagingen met zich mee. We hebben tijdens de eerste coronagolf een well-being programma uitgewerkt. Tot op vandaag zien we bij sommige collega’s door het vele thuiswerk ook mentale zorgen opduiken. Dan bieden we naast de ondersteuning vanuit HR ook individuele ondersteuning op maat door een externe coach. Daarnaast houdt het programma ook ludieke initiatieven in. Zo stappen we samen zoveel mogelijk kilometers vanop afstand om zo het traject tussen verschillende internationale kantoren te overbruggen, van Mauritius tot het Verenigd Koninkrijk. Dat is goed voor de teamspirit in deze tijden”, gaat Ellen verder.

Waterbus

In de dagelijkse workflow van SD Worx zijn verplaatsingen naar klanten onvermijdelijk. Daarom is een wagenpark nog steeds een noodzakelijk gegeven in het bedrijf. “We zetten wel steeds meer in op de aankoop van hybride en elektrische wagens. Medewerkers kunnen hun wagenbudget flexibel beheren in functie van hun noden en wensen. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een kleinere wagen. Met wat overblijft van hun budget kunnen ze onder meer een abonnement op het openbaar vervoer kiezen of gaan ze voor een fietsleasing.” De mogelijkheden zijn uiteenlopend. Individuele keuzes worden almaar belangrijker. “Zo zijn er medewerkers die met de elektrische fiets komen, in combinatie met een abonnement op de waterbus. Ik neem zelf dat traject. Met het bootje naar het werk, dat is heel ontspannend”, glimlacht Ellen.

Klanten inspireren

Die interne flexibele werkwijze neemt SD Worx ook mee naar het klantenbestand. “We stimuleren en inspireren onze klanten met het idee van minder onderweg zijn. Bij bepaalde opdrachten stellen we de vraag of we onze taak vanop afstand kunnen uitvoeren, waar we vroeger altijd ter plaatse gingen. Uiteraard staat de wens van onze klant centraal, en sommige klanten zien nog altijd liever iemand face to face, maar het is eigen aan de tijdsgeest om alternatieven voor te stellen”, besluit de HR-manager.

SD Worx is een van de ambassadeurs van 'Baanbrekende werkgevers', een leertraject voor ondernemingen om om te gaan met het nieuwe normaal op het vlak van mobiliteit en werken. Dit project is een initiatief van De Lijn, Jobat en Antwerp Managment School.

IMU - Sport Vlaanderen
IMU - Altez 0110
VZW_IMU_GROUPS
ING
SD  Worx