Skip to main content
  • Nieuws
  • Save the date: Week van het Internationaal Ondernemen

Save the date: Week van het Internationaal Ondernemen

  • 09/11/2017

Vlaanderen is een grote exportspeler en daar kan u toe bijdragen. Overstijg onze landsgrenzen en boor nieuwe markten aan. Omdat internationaal ondernemen een van de speerpunten is van Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, organiseren de internationale departementen van onze Kamers van Koophandel i.s.m. Flanders Investment and Trade (FIT) ook dit jaar een Week van het Internationaal Ondernemen. Ieder jaar staan enkele landen of groeimarkten in de kijker en tijdens deze editie zijn dat er vijf.

Portugal

Portugal kreeg het zwaar te verduren tijdens de schuldencrisis die begin dit decennium lelijkOndernemen in Portugal huishield in de eurozone maar kruipt intussen langzaam maar zeker uit het dal. Zo is het BBP tijdens het tweede kwartaal van 2017 met maar liefst 2,9% gestegen en zal het werkloosheidspercentage voor het eerst sinds lang onder de 10% duiken.Redenen voor dit prille succesverhaal? Een forse toename van de binnenlandse investeringen en een groei van het aantal geëxporteerde producten. Portugal zet vooral sterk in op het aanmoedigen van nieuwe activiteiten in hoogtechnologische sectoren zoals de automobielindustrie, de elektronica-industrie en de farmaceutische industrie. Ook voor toeleveranciers voor de bouwsector liggen er mooie Portugese kansen in het verschiet. Ook de grote poel aan arbeidskrachten kan een sprong naar Portugal de moeite waard maken voor uw bedrijf. Kom op 8 december, tijdens de Week van het Internationaal ondernemen, te weten wat Portugal voor uw bedrijf kan betekenen.

ZOndernemen met Zuid-Afrikauid-Afrika

Zuid-Afrika is verantwoordelijk voor een derde van het bbp van Afrika. Machines, edelstenen, farma en voertuigen zijn de belangrijkste Vlaamse exportproducten naar Zuid-Afrika. Mijnbouw, energie, gezondheidszorg, water, toerisme en voeding worden als kansrijke sectoren beschouwd. Krijg op 6 december input over hoe uw bedrijf de Zuid-Afrikaanse markt kan betreden of hoe u er uw aanwezigheid kan uitbreiden.

 

Singapore

Singapore behoort tot de absolute wereldtop wat betreft ‘ease of doing business’. Het is het financiële hart van Azië en dient als ‘hub’ voor import en export van goederen. Singapore biedt talrijke opportuniteiten voor sectoren als logistiek, bouw, ICT, elektronica, voeding, gezondheidszorg en cleantech. Veel Vlaamse bedrijven vonden hun weg naar deze mature markt, waar zakendoen gelijklopend is aan de Westerse wereld, maar met Aziatische invloeden. Maak op 5 december kennis met deze bedrijven en hun ervaringen.

Ondernemen met singapore

Ierland 

‘Celtic Tiger’, zo werd Ierland genoemd in de glorieperiode van 1995 tot Ondernemen in Ierland2008. Veel internationale bedrijven zoals Google en Apple stichtten er hun Europese hoofdkantoor. Het land is in een tiental jaar tijd van een sterk achtergestelde tot een high-techeconomie uitgegroeid. Sectoren zoals ICT, farmacie en financiële diensten zijn nu zelfs op wereldvlak heel belangrijk geworden. Ook op vlak van infrastructuurwerken is Ierland aan een grote inhaalbeweging bezig ten opzichte van de rest van de EU. Daarom stellen zich volgende vragen: Wat maakt het land de snelst groeiende economie van de eurozone? Wat zijn de potentiële gevolgen van de brexit? Waar liggen vandaag de grootste opportuniteiten voor uw bedrijf? Krijg op 6 december een antwoord op deze vragen en meer. 

 

ScandinaviëOndernemen in Scandinavië

De Scandinavische regio is een van de meest competitieve, productieve en geglobaliseerde ter wereld. Er is veel potentieel, want kom best niet onbeslagen op het ijs. Voorbereiding is de sleutel tot succes voor uw business in Scandinavië. Tijdens dit seminarie focussen we op Zweden en Finland waarbij populaire sectoren voeding, infrastructuur, logistiek, medtech en farma, IT en cleantech zijn. Wilt u ook internationaal bouwen aan uw onderneming in deze high-ranking ease of doing business landen? Ontmoet op 4 december onze experts die u de eerste bouwstenen zullen aanreiken en toets af welk potentieel Scandinavië biedt voor uw bedrijf.

Wees er (gratis) bij

Woon gratis een of meerdere landenseminaries bij en kom alles te weten over de zakelijke opportuniteiten die deze landen te bieden hebben. Onder begeleiding van deskundigen en ondernemers met lokale expertise, krijgt u tijdens de praktische workshops interessante inzichten, tips en ervaringen mee. Leer van de valkuilen en succesverhalen van andere ondernemers en start goed voorbereid aan uw exportstrategie.

Contactpersoon

Gilles Suply

Adviseur Europese Zaken & Internationaal Ondernemen

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw - De Tijd