Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Samuel Cogolati (Ecolo) en Kim Buyst (Groen) op ontdekking bij Total Energies

Samuel Cogolati (Ecolo) en Kim Buyst (Groen) op ontdekking bij Total Energies

  • 24/09/2021

Samuel Cogolati (Ecolo) en Kim Buyst (Groen) werden 20 september hartelijk verwelkomd op de site van TotalEnergies door CEO Jacques Beuckelaers en een afvaardiging van het management.

In de voormiddag lag de focus op de activiteiten van TotalEnergies die met de naamsverandering de nadruk wil leggen op hun transformatie richting multi-energiebedrijf. Verder kregen de politici een interessante uiteenzetting over de klimaatdoelstellingen van TotalEnergies die zich oa. vertaald in een CO2 roadmap.

De politici waren onder de indruk van de concrete en ambitieuze plannen en investeringen om de CO2 uitstoot te reduceren en recyclagemogelijkheden te verhogen. Na de theorie was het tijd voor de praktijk en kregen de parlementsleden een rondleiding op de raffinaderij zelf met een bezoek aan de controlekamer en de olefinen plant. Dit steeds met alle strenge veiligheidsmaatregelen indachtig. De namiddag stond volledig in het teken van HR, diversiteit en Corporate social responsability initiatieven.

Met de pensioneringsgolf op komst zal de vraag naar (technisch) talent de komende jaren zeker niet verminderen. Rekruteren binnen de scholen door goede samenwerkingen en zoeken naar andere creatieve rekruteringskanalen en partners is dan ook noodzakelijk. Medewerkers worden aangeworven voor een duurzame loopbaan binnen de organisatie en gestimuleerd zich in te zetten voor goede doelen.

Beide politici waren aan het einde van de dag tevreden over deze leerrijke en gevarieerde dag vol nieuwe inzichten over hoe de industrie werkt en met de klimaatdoelstellingen omgaat.

imu - vzw - Recupel
imu - vzw - headoffice
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
imu - vzw - salesforce
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt_6stappenplan
Proximus
AW_Digitalisering