Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Sammy Mahdi (CD&V) zet bestellingen klaar bij Delhaize

Sammy Mahdi (CD&V) zet bestellingen klaar bij Delhaize

  • 20/09/2021
Het indrukwekkende distributiecentrum Fresh van Delhaize in Asse was het decor voor de Voka Zomerstage van Sammy Mahdi. Van hieruit worden de Delhaize-winkelpunten in heel België bevoorraad, een huzarenstukje dat deels manueel, deels volautomatisch verloopt. Op woensdag 15 september dus geen bureauwerk voor de staatssecretaris, maar de handen uit de mouwen.

De staatssecretaris volgde een on-the-job training onder begeleiding van ervaren medewerkers. Delhaize biedt een vast opleidingstraject voor startende logistieke medewerkers. Ze leren hoe ze op een veilige manier kunnen werken. Er wordt ook stilgestaan bij ergonomie, werken met rollend materieel, voice picking en zoveel meer.

De heer Mahdi kon de aanpak smaken: “Het om- of bijscholen van vaste en nieuwe medewerkers is een uitgelezen kans om de uitdagingen op de lokale arbeidsmarkt aan te pakken. Delhaize zit met 200 openstaande vacatures terwijl in Brussel en de Brusselse rand heel wat werkzoekenden zijn. Ik vond het belangrijk om deze bedrijfsstage te doen bij Delhaize in Asse. Het bedrijft stelt namelijk heel veel mensen te werk in onze regio.”

Senior Vice-President Human Resources & Corporate Affairs Illya Van den Borre bij Delhaize Group ontving nadien de staatssecretaris voor een werkoverleg. Hier werden de uitdagingen voor Delhaize, zoals de krapte op de arbeidsmarkt en de mobiliteitsproblemen aangekaart.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
imu - vzw - recupel
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
Proximus
imu - vzw - DNCM
imu - vzw - obd