Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • SAMGA haalt helft energieverbruik uit eigen zonnepanelenveld

SAMGA haalt helft energieverbruik uit eigen zonnepanelenveld

  • 06/05/2020

Sinds kort levert het Antwerpse silobedrijf SAMGA een aanzienlijke bijdrage aan een duurzamere Antwerpse haven. Op het dak van de vlakloodsen bij zijn terminal aan het Amerikadok zijn welgeteld 1.446 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor een gezamenlijk vermogen van 470.000 wattpiek.

Met dit zonnepanelenveld kan SAMGA voorzien in ongeveer 45 % van het energieverbruik op zijn terminal. ‘Met deze investering realiseren we niet alleen een aanzienlijke besparing op vlak van energiekosten, maar helpen we ook mee aan de vergroening van onze Antwerpse havengemeenschap en een schonere wereld met minder CO2-uitstoot’, stelt CEO Rudi Verberck, die ook wijst op eerdere initiatieven die SAMGA in die zin al heeft genomen. ‘Zo is de volledige verlichting van onze terminal, zowel binnen als buiten, omgeschakeld naar led en is geïnvesteerd in een nieuwe drooginstallatie met perslucht, die 15 % energievriendelijker is dan de vorige installatie. Al deze investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie lonen echt voor het bedrijf.’
SAMGA, wat het letterwoord is voor Société Anonyme des Magasins à grains d'Anvers, biedt al sinds 1892 oplossingen voor graanopslag in het Antwerpse havengebied.

//www.samga.be/

 

Contactpersoon

Jan Van de Poel

Communicatiemedewerker

Uw nieuws hier?

Mail ons uw bedrijfsnieuws

Nog geen lid?

Sluit uw bedrijf aan bij het grootste ondernemersnetwerk

Ik wil meer weten!
AW_Welt_6stappenplan
imu - vzw - Recupel
Advertentie VanRoey- nov
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
imu - vzw - recupel
Proximus
AW_Digitalisering
imu - vzw - salesforce
imu - vzw - obd
imu - vzw - headoffice
imu - vzw - recupel