Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Samen sterk in staal en aluminium

  • 27/03/2024

De zussen Els, Ann en Inge Diliën runnen vandaag het gelijknamige familie­bedrijf samen met twee van hun echtgenoten, Wim Vandyck en Kenny Banken. Ze zijn gespecialiseerd in industriebouw, complexe constructies, pylonen en aluminium en stalen schrijnwerk. Om als een goed geoliede machine samen te werken, laten ze zich bijstaan door een bedrijfscoach en een consultant.

Bij Diliën uit Houthalen kan je terecht voor industriële bouwconstructies in staal. Deze heb je misschien al gezien: The Barn op Werchter, Ikea Hasselt en gsm-masten. Ook de Wielerdroom in Zolder, een productiehal van DAF Westerlo en het distributiecentrum van ToyChamp zijn van hun hand. Het lopende project op de luchtmachtbasis van Florennes vormt alweer een complexe uitdaging. Zo hebben ze het graag bij Diliën. Inge: “Daarnaast realiseren we buitenschrijnwerk in aluminium en staal: ramen en deuren.” Diliën kan rekenen op 50 medewerkers: technisch tekenaars, calculators, projectleiders, samenstellers, lassers, schrijnwerkers, operatoren, monteurs … De 7 vrouwen in het management en de back office staan alvast hun mannetje!

Begonnen als smid
Opa Diliën was een hoefsmid die kleine metalen constructies maakte. Zijn zoon Pierre nam dit over in 1973 samen met zijn kersverse echtgenote Marie Josee Gielen. Vandaag is het 50-jarige bedrijf in handen van de 3 dochters Els, Ann en Inge en 2 van hun echtgenoten. Deze derde generatie is er ruim 20 jaar geleden ingerold en namen de fakkel over in 2017. Pierre en Marie Josee zetten zich nog bijna elke dag vol passie in voor de zaak. Al kunnen ze ook stilaan loslaten en genieten van het leven door eens een keertje extra op vakantie te gaan.

Bedrijfscoach voor persoonlijke groei
Knap dat de 3 zussen en 2 echtgenoten al 20 jaar constructief samenwerken. Els: “Elke vrijdag sluiten we de werkweek af met een etentje in een lokale brasserie. De voltallige familie is dan present. Al is het niet elke dag rozengeur en maneschijn, er vallen wel eens woorden. Wel trachten we elke dag door dezelfde deur naar huis te gaan. Een discussie of meningsverschil laten we niet onbesproken, daarvoor is ons met zorg opgebouwde bedrijf veel te waardevol. Sinds een paar jaar doen we een beroep op externe consultants, zoals een bedrijfscoach die ons bijstaat bij onze individuele groei en een consultant die ons begeleidt bij de optimalisatie van ons bedrijfsproces. Bij de veranderingsprocessen die we uitrollen om onze toekomst veilig te stellen, kunnen we rekenen op de steun van onze ouders.”

Techniek in de genen
Mooi om te zien is dat ook de volgende generatie geïnteresseerd is om datzelfde pad in te slaan: 3 van de 6 kinderen lopen school in het technische Don Bosco. Daar bekleedt Ann een zitje in de jury van de afstudeerprojecten. Ann: “We geloven in de jeugd en zetten daarop in. Begin maart vierden we ons 50-jarige bestaan met een groot feest. In plaats van cadeaus te geven, nodigden we onze gasten uit om een bijdrage schenken aan Don Bosco Helchteren of Chiro Helchteren.

Contactpersoon

Ellen Olislagers

Directeur eigenaars-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie